Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Apcietināts iepriekš brīvībā palaists un divās slepkavībās vainots vīrietis

Tiesa piemērojusi apcietinājumu divās slepkavībās vainotam vīrietim, kuru iepriekš izmeklēšanas tiesnesis bija nolēmis palaist brīvībā. Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska aģentūrai LETA pastāstīja, ka, veicot pirmstiesas izmeklēšanu, kļuva zināms par personas iepriekš izdarītu vēl vienu noziedzīgu nodarījumu. Tā rezultātā jūlijā pieņems jauns lēmums par personas atzīšanu par aizdomās turēto un tiesa pēc atkārtota izmeklētāja ierosinājuma piemēroja vīrietim drošības līdzekli - apcietinājumu, kurā viņš atrodas arī patlaban. Augusta beigās kriminālprocess nodots Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka aģentūrai LETA pastāstīja, ka tagad vīrietim uzrādītas apsūdzības pēc Krimināllikuma panta par slepkavību un par vidēja smaguma miesas bojājuma tīšu nodarīšanu. Pirmstiesas izmeklēšana turpinās un plašāku informāciju prokuratūra patlaban nesniedz.

Jau ziņots, ka saskaņā ar prokuratūras paziņojumu 2017. gada decembrī Rīgā, uz kāda dzīvokļa balkona atrasts vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Vīrietis atradās meklēšanā kā bezvēsts pazudis. Tajā pašā dienā aizdomās par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēja kādu agrāk nesodītu personu. Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesas izmeklēšanas tiesnese 2017. gada 21. decembrī aizdomās turētājam piemēroja apcietinājumu.

Izmeklējot krimināllietu, aizdomās turētais uzrakstīja vaļsirdīgu atzīšanos par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu attiecībā pret vēl vienu vīrieti, kurš atradās bezvēsts prombūtnē kopš 2013. gada 2. marta. Šī vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm bija aprakts vietā, kuru norādīja aizdomās turētais.

Vairāki liecinieki aizdomās turēto esot raksturojuši kā ļoti agresīvu un neiecietīgu pret citiem. Noziegumus aizdomās turētais izdarīja alkohola ietekmē. Persona vairākkārt administratīvi sodīta, tostarp, par alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošo vielu lietošanu sabiedriskās vietās, par sīko huligānismu, par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā. Tāpat vīrietis neesot noliedzis, ka alkohola iespaidā viņš mēdzot palikt agresīvs.

Šogad 25. aprīlī Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesas tiesnese, neskatoties uz to, ka nav mainījušies drošības līdzekļa piemērošanas nosacījumi, pieņēma lēmumu atteikt turpināt piemērot apsūdzētajam apcietinājumu. Ņemot vērā tiesas lēmumu, Valsts policija vīrietim piemēroja ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus - aizliegumu izbraukt no valsts un tuvoties noteiktai personai.

Top komentāri

Mūsu tiesas cietumu piespriež
M
par sīkām zādzībām. Par slepkavībām dod prēmijas , trejzvaigžņu ordeņus un goda rakstus.
Vaškevičs
V
Būtu braucis pie manis un es iemācītu tēlot slimu govi. Abi smietos par Latvijas Temīdu. Un uzpērkamajiem tiesnešiem un prokuroriem.
Aldo
A
Kaut kas vienreizējs. Un Ansi Bērziņu par loga izsišanu neapžēlo.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas