Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

KNAB aiztur VP Kriminālistikas pārvaldes priekšnieku Araku un prokuroru Ulmi

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturējis Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras virsprokurora pienākumu izpildītāju Vilni Ulmi, aģentūrai LETA apstiprināja prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Jau ziņots, ka KNAB aizturējis arī Valsts policijas (VP) Kriminālistikas pārvaldes priekšnieku Uģi Araku, aģentūrai LETA apstiprināja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis. Šorīt Valsts policija ir saņēmusi informāciju, ka aizdomās par iespējamu noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēts Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldes priekšnieks Araks. Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis ir izdevis pavēli par Araka atstādināšanu no amata pienākumu pildīšanas.

Kriminālistikas pārvalde nodarbojas ar lietisko pierādījumu izpēti un sniedz atzinumus izmeklēšanas iestādēm un tiesai procesuālo darbību nodrošināšanai krimināllietās un civillietās. Araks par Kriminālistikas pārvaldes priekšnieku tika iecelts pērn maijā. Pirms tam viņš bija Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) priekšnieks. Araks Kriminālistikas pārvaldes priekšnieka amatā nonāca, turpinot personāla rotāciju VP, bet ONAP priekšnieka amatā tika iecelts toreizējais Kriminālistikas pārvaldes priekšnieks Andrejs Siņavins.

Šādu rotāciju paredzēja VP attīstības koncepcijā ietvertā karjeras plānošanas un attīstības sistēma, kas, kā iepriekš norādīja VP, ir viens no būtiskākajiem policijas personāla jautājumiem. Šāda rotācijas arī notiek tāpēc, lai novērstu ikdienas rutīnas veidošanos.

Jau ziņots, ka KNAB sācis kriminālprocesu pret Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokuroru, Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldes amatpersonu un kādu privātpersonu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, nelikumīgām darbībām ar fiziskas personas datiem un kukuļa pieprasīšanas mēģinājumu no kādas privātpersonas par lēmuma par aresta uzlikšanu mantai atcelšanu.

Minētās personas ir aizturētas, un KNAB tuvākajā laikā lems par drošības līdzekļu piemērošanu. Likums paredz, ka personu var aizturēt uz 48 stundām. Pēc aizturēšanas termiņa beigām personai var tikt piemēroti drošības līdzekļi, un bargākais no tiem ir apcietinājums, par kuru pēc izmeklētāja lūguma jālemj tiesai.

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers kriminālprocesā iesaistīto prokuroru ir atstādinājis no amata līdz krimināltiesisko attiecību noregulējumam kriminālprocesā.

    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Politika

    Vairāk Politika


    Rīgā

    Vairāk Rīgā


    Novados

    Vairāk Novados


    Kriminālziņas

    Vairāk Kriminālziņas