Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Lai ievestu nelegālās cigaretes, vilciena mašīnista palīgs tās slēpj somā

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot kontroles pasākumus uz austrumu robežas, novērsa mēģinājumus nelegāli pārvietot pāri robežai 43 160 dažādu marku cigaretes ar Krievijas Federācijas un Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām. Cigaretes bija noslēptas automašīnu konstrukcijās un transportlīdzekļu vadītāju personīgajās mantās, portālu Diena.lv informēja VID.

Pirmdien, 25.jūnijā, Terehovas muitas kontroles punktā VID muitas amatpersonas, veicot divu kravas automašīnu Volvo muitas kontroli, konstatēja nedeklarētas 3 600 cigaretes ar Krievijas akcīzes nodokļa markām. Cigaretes tika slēptas vienas kravas automašīnas kabīnes augšējā panelī aiz apšuvuma un starp otrās kravas automašīnas vadītāja personīgajām mantām.

Piektdien, 23.jūnijā, Silenes muitas kontroles punktā VID muitas amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām, veicot mikroautobusa Volkswagen padziļināto muitas kontroli, atklāja, ka kabīnē zem vadītāja un pasažiera sēdekļiem noslēptas 35 600 cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Tajā pašā dienā Zilupes muitas kontroles punktā, veicot vilciena Maskava - Rīga muitas kontroli, lokomotīvē novietotajā mašīnista palīga somā starp personīgajām mantām konstatēja 3 960 nedeklarētas cigaretes ar Krievijas akcīzes nodokļa markām.

Par konstatētajiem pārkāpumiem sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.¹² pantu par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles, vai tās nedeklarējot.

VID personas informēja, ka izņemtās cigaretes novietotas Terehovas un Silenes muitas kontroles punktu aizturēto preču noliktavās, bet transportlīdzekļi - aizturēto automašīnu stāvlaukumos attiecīgo lietu izskatīšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas