Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Osipova valsts karoga zaimošanas lietu skatīs Augstākajā tiesā

Krimināllietu, kurā Kurzemes apgabaltiesa iepriekš attaisnojusi valsts karoga zaimošanā apsūdzēto partijas Par dzimto valodu! līderi Jevgēņiju Osipovu, skatīs Augstākajā tiesā (AT), aģentūru LETA informēja Kurzemes apgabaltiesas tiesneša palīdze Baiba Andersone.

Lietas materiāli tiks nosūtīti skatīšanai AT, jo par šo Kurzemes apgabaltiesas spriedumu kasācijas protestu ir iesniegusi Kurzemes tiesas apgabala prokuratūra, un tiesa kasācijas protestu ir pieņēmusi, skaidroja Andersone.

Kā ziņots, Kurzemes apgabaltiesa, apelācijas instancē skatot krimināllietu, kurā par publisku Latvijas valsts karoga kā Latvijas valsts simbola zaimošanu apsūdzēts Osipovs, 30.martā Osipovu atzina par nevainīgu un attaisnoja. Tiesa šādu spriedumu pamatoja ar to, ka tās ieskatā sarkanbaltsarkanā lentīte neatbilst valsts simbola, kas tiek lietots dekoratīvos nolūkos, statusam. Tādējādi tā nav atzīstama par noziedzīgā nodarījuma priekšmetu Krimināllikuma 93.panta izpratnē, kas paredz kriminālatbildību par valsts simbolu - karoga, ģerboņa un himnas - zaimošanu. Vienlaicīgi tiesa norādījusi, ka Osipova darbības konkrētajā gadījumā no morālā viedokļa ir klaji neētiskas, nihilistiskas un ļoti plaša personu loka nacionālo jūtu aizvainojošas.

Kurzemes apgabaltiesa lēma citādāk nekā Liepājas tiesa, kas pērn maijā, skatot lietu pirmajā instancē, atzina Osipova vainu valsts karoga zaimošanā un piesprieda viņam 100 stundas piespiedu darba. Osipovs šo pirmās instances spriedumu pārsūdzēja.

Jau ziņots, ka Osipovs 2013.gadā valsts svētku laikā sociālajā vietnē Facebook ierakstīja, ka viņa meita no skolas atnesusi sarkanbaltsarkanu "figņu". Lentītes skolēniem dalītas Lāčplēša dienā, un viņš aizliedzis savam bērnam izmantot pie apģērba lentīti "puvušu asiņu krāsā". Osipova izteikumi izraisīja plašu nosodījumu sociālajos tīklos.

Kriminālprocesu par Osipova rīcību sāka Drošības policija (DP).


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Politika

    Vairāk Politika


    Rīgā

    Vairāk Rīgā


    Novados

    Vairāk Novados


    Kriminālziņas

    Vairāk Kriminālziņas