Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Par netiklām darbībām ar mazgadīgo aizturēts vīrietis; policija lūdz atsaukties citus cietušos

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Latgales iecirkņa kriminālpolicija 15. februārī Rīgā aizturēja 1976. gadā dzimušu vīrieti par netiklu darbību veikšanu ar mazgadīgu bērnu, portālu Diena informēja policijā. Policistiem ir aizdomas, ka vīrietis līdzīgas darbības varētu būt veicis arī ar citiem nepilngadīgajiem, tādēļ aicina atsaukties cietušos, zvanot pa tālruņa numuriem: 67085929, 110 vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī.

Pagājušajā piektdienā, 14. februārī, ap četriem pēcpusdienā Valsts policijā tika saņemta informācija par iespējamu mazgadīgas personas pavešanu netiklībā. Rīgā, Ķengaraga mikrorajonā, kādā daudzstāvu dzīvojamās mājas liftā, kāds vīrietis bija nolūkojis desmit gadus vecu meiteni, kuru pēcāk ar viltu bija uzvedis mājas bēniņu stāvā un veicis netiklas darbības.

VP, veicot virkni operatīvo pasākumu, nekavējoties uzsāka vainīgā noskaidrošanu un meklēšanu. Pateicoties cietušās personas precīzi sniegtajam varmākas aprakstam, policijas darbinieki pēc ārējām pazīmēm izveidoja iespējamā pāridarītāja attēlu. Pēc iegūtā attēla likumsargi atpazina iespējamās varmākas personību. Nākamās dienas rītā, 15. februārī, iespējamais vainīgais tika aizturēts un nogādāts īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Savu vainu izdarītajā vīrietis atzīst.

Aizturētais ir 1976. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš vairākkārt tiesāts par noziegumiem, kas saistīti ar netiklu darbību veikšanu ar mazgadīgajiem. Aizvakar, 16. februārī, tiesa vīrietim piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Pret aizturēto šobrīd ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 160. panta ceturtās daļas - par seksuāla rakstura darbību nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi fiziskā saskarē ar cietušā ķermeni, ja tas izraisījis smagas sekas vai ja tas izdarīts ar personu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu. Par šādu noziegumu paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz pieciem gadiem.

Policistiem ir aizdomas, ka šī persona ir izdarījusi arī citus līdzīgus noziegumus, tādēļ likumsargi lūdz atsaukties ikvienu, kurš ir cietis no attēlā redzamā vīrieša, zvanot pa tālruņa numuriem: 67085929, 110 vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī.

Valsts policija aicina vecākus ar bērniem rūpīgi pārrunāt dažādus ar drošību saistītus jautājumus – kā rīkoties brīdī, kad bērns sastopas ar svešinieku uz ielas, pie mājām, kāpņu telpā u.c. Tāpat strikti piekodināt bērnam, ka nekādā gadījumā nepazīstamiem cilvēkiem līdzi doties nedrīkst, pat tad, ja tie saka, ka ir vecāku draugi vai piesola parādīt kaut ko jauku, piemēram, kucēnus, kaķēnus utml.

Top komentāri

cik bērnu dzīves vēl jāsačakarē
c
lai saprastu, ka šādu idiotu nekad vairs nedrīkst laist ārā no cietuma?
.
.
Sodīt,šito mērgli ,pienaglojot pautiņus pie dēļa un likt uzkāpt bēniņos,tad lēnām dēli noraut un iekaustīt starp kājām.
Vai
V
tā nav politiķu privilēģija - nodarboties ar šādām "izklaidēm"? Nekam neder tāds politiķis, pret kuru nav kompromata, tāds var neklausīt?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas