Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pie Vanšu tilta Daugavā ielūst divi pusaudži

Ceturtdien Rīgā, netālu no Vanšu tilta, Daugavas ledū ielūza divi pusaudži. Abi tika izglābti un nodoti mediķiem.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Viktorija Šembele, plkst.14.17 glābēji saņēma kāda atbildīga iedzīvotāja zvanu, kurš bija novērojis, ka divi gados jauni cilvēki netālu no Vanšu tilta ir uzkāpuši uz Daugavas ledus.

Lai gan jaunieši vēl nebija ielūzuši, glābēji, rēķinoties ar situācijas bīstamību, devās uz notikuma vietu un, tuvojoties tai, redzēja, kā abi pusaudži ielūst ledū. 17 gadus vecais puisis un 15 gadus vecā meitene bija iecerējuši pa ledu šķērsot Daugavu no Pārdaugavas uz centru un ielūza pēc tam, kad bija nogājuši apmēram 100 metrus.

Ar glābšanas dēļa palīdzību VUGD darbinieki nokļuva līdz pusaudžiem, kuri paši pa to laiku jau bija spējuši izķepuroties no ūdens un tikt atpakaļ uz ledus. Glābēji jauniešus nogādāja krastā, netālu no Lielā Kristapa statujas, kur viņus jau gaidīja mediķi.

Kā atzina Šembele, šoreiz negadījums beidzās veiksmīgi, taču tam varēja būs arī daudz smagākas sekas.

Gaisam kļūstot nedaudz siltākam un saulei spīdot arvien spožāk, ledus kļūst plānāks, bet pie tiltiem tas ir sevišķi trausls. Glābēji atgādina, ka kāpt uz aizsalušām ūdenskrātuvēm ir ļoti bīstami un, iestājoties pavasarim, katru dienu tas kļūst arvien bīstamāk.

VUGD aicina cilvēkus nekāpt uz ledus un atturēt arī citus no šī pārgalvīgā soļa. Ja tomēr cilvēks ielūzis ledū, apkārtējiem nekavējoties ir jāizsauc glābšanas dienests, zvanot uz tālruni 112.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas