Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Policija atļauj ar mopēdiem un motocikliem braukt sabiedriskā transporta joslās

Valsts policija (VP) neiebilst pret izmaiņām ceļu satiksmes noteikumos, kas ļautu pa sabiedriskā transporta joslu pārvietoties ar mopēdiem un motocikliem, aģentūrai LETA atzina VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

"Mūsu skatījumā šāda kārtība nevarētu slikti ietekmēt satiksmes drošību. Drīzāk tas pat varētu mazināt drošības riskus, jo pašlaik nereti motociklisti brauc un bīstami manevrē starp automašīnām," norādīja Krapsis.

VP pārstāvis arī norādīja, ka šāda prakse ir arī citās pasaules valstīs, turklāt motocikla un mopēda vadītājiem jebkurā gadījumā, pārvietojoties pa sabiedriskā transporta joslu, jāievēro pilsētas apstākļiem paredzēts braukšanas ātrums.

Krapsis gan nenoliedza, ka jau patlaban ir gadījumi, kad motociklisti pārvietojas pa sabiedriskā transporta joslām, taču katras ielas kontrolei ceļu policija izsekot nevarot.

Jau ziņots, Saeima pagājušajā nedēļā otrajā lasījumā atbalstīja izmaiņas Ceļu satiksmes likumā, paredzot, ka Ministru kabinetam jāpieņem grozījumi nepieciešamajos noteikumos, lai nākotnē mopēdi un motocikli var pārvietoties ceļa joslā, kas paredzēta pasažieru sabiedriskajam transportam.

Plānots, ka Ministru kabinetam šie grozījumi būs jāveic ne vēlāk kā līdz 1.augustam. Valsts tiesu ekspertīžu biroja eksperts Oskars Irbītis klātesošos informēja, ka tas varētu samazināt ceļu satiksmes negadījumos ievainoto motociklistu skaitu par 10-15% procentiem.

Top komentāri

Sevišķi laba bilde
S
Tā diezgan precīzi atspoguļo mūsu policijas būtību
Kaspars
K
Laba bilde. Latvijas policistu standarts - 150 kg svars un pretīga attieksme.
Irlielāmērāticams
I
ka ir brīnišķīgs veids, kā piesegt no bailēm tirpstošo birokrāta pakaļu - stāstīt, ka "tā dara arī citās pasaules valstīs". Bet varētu taču skaidri un gaiši teIkt : "MĒS ESAM SECINĀJUŠI, KA TĀ IR PAREIZI! DEPUTĀTI, ĀTRĀK, BEIDZIET KASĪTIES!"
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas