Laika ziņas
Šodien
Migla

Policija Smiltenes novadā sauc pie atbildības suņa saimnieku

Šā gada 18. septembrī Smiltenes novada Pašvaldības policija saņēma ziņas, ka kāda mājas saimniecei pagalmā ir pieklīdis suns, kurš nokodis un plosa viņai piederošo vistu, ziņo portāls ziemellatvija.lv. Policijai izdevies atrast un saukt pie atbildības suņa saimnieku.

Policijas darbiniekiem, ierodoties notikuma vietā, informācija apstiprinājās. Pašvaldības policija, pateicoties Smiltenes iedzīvotāju atsaucībai, noskaidrojusi un saukusi pie administratīvās atbildības klaiņojoša suņa īpašnieku - Smiltenē dzīvojošu, 1957. gadā vīrieti.

Par iepriekš minēto faktu Pašvaldības policijā tika pieņemts lēmums uzsākt administratīvo lietvedību. Savā paskaidrojumā policijai klaiņojošā suņa īpašnieks norāda, ka suns ikdienā tiekot mājas pagalmā turēts pie ķēdes, bet paretam tas spēj atbrīvoties no ķēdes un kakla siksnas.

Pašvaldības policija sauca nevērīgo suņa īpašnieku pie administratīvās atbildības, sastādot viņam administratīvā pārkāpuma protokolu pēc Latvijas APK 106.panta otrās daļas: "Par dzīvnieku labturības prasību pārkāpšanu, ja to dēļ nodarīts materiālais zaudējums". Administratīvā pārkāpuma lieta nosūtīta Smiltenes novada Administratīvajai komisijai lēmuma pieņemšanai. Par izdarīto pārkāpumu fiziskām personām paredzēta atbildība - naudas sods no 10 līdz 500 latiem, konfiscējot dzīvniekus vai bez konfiskācijas.

Policija atkārtoti aicina suņu īpašniekus iepazīties ar mājdzīvnieku (suņu) labturības noteikumu prasībām, stingri ievērot un nepārkāpt tās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas