Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Policisti aiztur pamatīgi iereibušu māti ar mazu bērnu

Ceturtdien, 15. decembra naktī, Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Latgales pārvaldes darbinieki saņēma informāciju, ka Centrāltirgus apkaimē pamanīta kāda iereibusi sieviete ar mazu bērnu, portālu Diena.lv informēja RPP.

Ierodoties notikuma vietā, sastapts apsardzes darbinieks, kurš norādīja uz iereibušo sievieti ar aptuveni sešus gadus vecu meitenīti. Vīrietis paskaidroja, ka pamanījis sievieti lietojot alkoholu un streipuļojot ar mazu bērnu.

Policisti sievietei izskaidroja pastāvošo situāciju un no tās izrietošās sekas. Uz ko sieviete ar krievu lamu vārdiem atbildēja, ka viņai viss ir vienalga, kā arī to, ka viņai neviens bērnu neatņems un viņa darīšot ko vien vēlas. Sieviete bija agresīvi noskaņoja, neorientējās telpā un streipuļoja.

Ņemot vērā sievietes neadekvāto uzvedību viņa aizturēta un ar bērnu nogādāta dežūrdaļā, kur veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Pārbaudes laikā konstatēts, ka viņa ir 2,56 promiļu reibumā.

Uz dežūrdaļu izsaukti arī mediķi, lai pārliecinātos par bērna veselības stāvokli. Ārsti medicīniskās pārbaudes laikā noskaidroja, ka bērnam hospitalizācija nav nepieciešama.

Likumsargi sazinājās ar sievietes māti un izskaidroja notikušo, kā arī paskaidroja, ka bērnu ir nepieciešams aprūpēt līdz sieviete pagaidu aizturēšanas telpā atžirgs. Bērna vecmamma piekrita bērnu uzņemt pie sevis.

Tikmēr bērna māte pagaidu aizturēšanas telpā ar kājām un rokām, dauzīja restes un bļaustījās ar necenzētiem vārdiem.

Sastādīts lēmums par bērna nogādāšanu drošā vidē. Meitenīte nodota vecmammas aprūpē.

Iereibušajai mātei sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos sabiedriskā vietā, tādā reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu.

Jāpiebilst, ka sieviete pēc atžirgšanas nevēlējās sniegt nekādus paskaidrojumus par savu rīcību, vai iemesliem, kāpēc smagā alkohola reibumā atradusies ar mazu bērnu uz ielas.

Lietas materiāli tiks nosūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļai, kas atsevišķi vērtēs mātes atbildību attieksmē pret bērnu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas