Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Policisti Rīgā uziet vairākas pēc pusnakts strādājošas izklaides vietas - dažās likumsargus atsakās ielaist

Valsts policija (VP) septiņos Rīgas naktsklubos un bāros konstatējusi Covid-19 dēļ noteikto ierobežojumu pārkāpumus.

No pagājušās piektdienas vakara līdz sestdienas rītam VP sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju, piedaloties arī VP Speciālo uzdevumu bataljonam un kinologam Rīgas klubos un bāros veica pārbaudes. Šo pārbaužu mērķis bija kontrolēt to, lai izklaides vietās tiktu ievēroti Covid-19 infekcijas izplatības dēļ noteiktie ierobežojumi, proti, vai šīs izklaides vietas nestrādā pēc pusnakts.

Kopumā tika pārbaudīti 16 Rīgas klubi un bāri. No tiem septiņos konstatēti noteikto ierobežojumi pārkāpumi - tie strādāja pēc pusnakts, tādējādi pulcējot lielu skaitu apmeklētāju.

Saistībā ar fiksētajiem pārkāpumiem sākti septiņi administratīvie procesi par pulcēšanās ierobežojumu neievērošanu. Par šādu pārkāpumu juridiskai personai var piemērot naudas sodu no 140 līdz 5000 eiro.

Trīs Rīgas centra bāru darbinieki sākotnēji izrādīja pretestību policijai, nevēloties likumsargus ielaist telpās, kur pēc pusnakts turpinājās izklaides.

Vienā no šiem Rīgas centra bāriem, kas nevēlējās sadarboties ar policiju, apskati nācās veikt ar prokurora piekrišanu.

Šajā bārā konstatēti arī citi pārkāpumi, proti, izklaides vietā uz grīdas tika pamanīti divi iepakojumi ar gaišas krāsas pulverveida vielu, kas, visticamāk, ir narkotikas.

Šai vielai nozīmēta ekspertīze un policija skaidro šo vielu glabātāju. Saistībā ar notikušo sākts administratīvais process par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos vai glabāšanu nelielā apmērā. 

Tāpat šajā bārā netika ievērota Alkoholisko dzērienu aprites likuma normas, kas paredz, ka alkoholisko dzērienu realizācijas vietās aizliegts turēt stikla, plastmasas un cita veida alkoholisko dzērienu iepakojumu, kuram pēc dzēriena izlietošanas nav likvidēta akcīzes nodokļa marka. Saistībā ar šī likuma neievērošanu sākts administratīvais process.

Par pārkāpumiem, kas saistīti ar Covid-19 izplatības ierobežojumu pārkāpumiem, iedzīvotāji var ziņot, notikuma brīdī informējot policiju pa tālruņa numuru 110.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas