Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Saistībā ar paraplāna avāriju Jēkabpilī policijā sākta administratīvā lietvedība

Saistībā ar sestdien notikušo paraplāna avāriju, kas nokrita mežā Krustpils novada Kūku pagastā, policijā sākta administratīvā lietvedība, kā arī policija izmeklē negadījuma apstākļus.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece aģentūru LETA informēja, ka, pēc sākotnējās informācijas, sacensību laikā kāds 1975.gadā dzimis vīrietis, vadot paraplānu, neveiksmīgi piezemējās pie kādām mājām Krustpils novadā.

Cietušais ar politraumu sākotnēji nogādāts Jēkabpils slimnīcā, bet vēlāk ar helikopteru pārvests uz slimnīcu Rīgā. Policijā par notikušo sākta administratīvā lietvedība un turpinās negadījuma apstākļu noskaidrošana.

LETA jau ziņoja, ka 4.augustā Krustpils novadā Kūku pagasta mežā paraplāns nokritis paraplānu sacensību laikā, aģentūru LETA informēja sacensību organizētāja pārstāvis Mihails Vavilovs.

Viņš sacīja, ka paraplānu vadījis pieredzējis pilots, - negadījums noticis, pilotam neveiksmīgi piezemējoties.

Cietušā dzīvībai briesmas nedraud, sacīja Vavilovs, taču sīkākus komentārus nevarēja sniegt.

Jēkabpils slimnīcas Reanimācijas nodaļas pārstāve Liāna Rutmane aģentūrai LETA iepriekš atklāja, ka cietušajam konstatēta smaga politrauma, to skaitā ribu lūzumi, mugurkaula skriemeļa lūzums, vēdera dobuma un plaušu sasitums.

Rutmane teica, ka cietušais kritis no 15-20 metru augstuma, - tā mediķiem sacījis pats cietušais.

Viņa arī piebilda, ka cietušajam būs nepieciešama mugurkaula operācija. Mediķe neprognozēja, cik ilgs laiks būs nepieciešams, lai cietušais atveseļotos.

Kā aģentūru LETA informēja Latvijas Paraplanierisma federācijas (LPF) pārstāvis Andrejs Puķītis, paraplānu sacensību "Latvijas XC kauss "Fun Cup"" organizētāja ir LPF. Šogad sacensības notiek jau piekto gadu un tajās piedalās 31 dalībnieks, to skaitā divi paraplāna piloti no Lietuvas.

Puķītis iepriekš skaidroja, ka sacensību "Latvijas XC kauss "Fun Cup"" formāts ir maršrutlidojumi ar paraplānu. Sacensību dalībniekiem ir jālido pa konkrēti maršrutu un jānokļūst pēc iespējas vairāk kontrolpunktos. Maršrutu, kontrolpunktu daudzumu un secību katrs pilots plāno pats. Sacensību uzvarētājiem tiks pasniegti speciāli sacensībām izgatavoti kausi.

Komentējot vakar notikušo negadījumu, Puķītis sacīja, ka pilota vadītais paraplāns, visticamāk, distances beigās iekļuvis rotorā jeb lejupejošās gaisa plūsmās un nav varējis veiksmīgi nosēdināt paraplānu. Sacensības notika vakar laikā no plkst.11 līdz plkst.16. Negadījums noticis ap plkst.15.

Paraplāns un viss sacensībām nepieciešamais inventārs ir cietušā pilota personīgais īpašums, atklāja Puķītis. Viņš arī norādīja, ka cietušais pilots ir no Latvijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas