Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Telefona un 23 eiro dēļ Rīgā nosit sirmgalvi, pēc tam nolecot no 5. stāva

Šīs nedēļas sākumā Valsts policija aizdomās par Rīgā izdarītu laupīšanu no dzīvokļa, nodarot smagus miesas bojājumus cietušajai, kā rezultātā viņa gāja bojā, aizturēja kādu vīrieti – bojāgājušās tuvu paziņu. Jāpiemin, ka pēc nozieguma ļaundaris bija mēģinājis izvairīties no atbildības, izlecot no piektā stāva dzīvokļa balkona un pametot notikuma vietu. Šodien, 17. jūnijā, aizturētajam piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, informē Valsts policija.

Šā gada 13. jūnijā pēc pulksten 19.00 Valsts policijas Rīgas Teikas iecirknī tika saņemts izsaukums par vīrieti, kas izlēcis no daudzdzīvokļu nama 5. stāva. Ierodoties notikuma vietā tika sastapti notikušā aculiecinieki, kuri pastāstīja, ka izlekušais vīrietis nokritis zālienā pie mājas un, atsakoties no medicīniskās palīdzības, aizgājis prom.

Policistiem radās aizdomas par noziegumu. Pēc liecinieku liecībām tika noskaidrots dzīvoklis, no kura izlēcis vīrietis. Ņemot vērā, ka dzīvokļa durvis likumsargiem neviens neatvēra, ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta palīdzību caur balkonu tika iekļūts dzīvoklī, kur atrasta 1939. gadā dzimusi sieviete ar galvas traumu. Cietusī tika nodota mediķu aprūpē.

Dzīvoklī esošās mantas bija izmētātas, atvilktnes un skapji bija atvērti. Policijas darbiniekiem atrodoties dzīvoklī, ieradās arī cietušās sievietes radinieks, kas liecināja, ka pirms laika mēģinājis sazvanīt cietušo, taču viņam tas neesot izdevies, tāpēc, nojaušot ko nelāgu, devies viņu apraudzīt. Pirmoreiz atnākot, viņš zvanījis pie durvīm, taču neviens durvis neatvēra, tāpēc aizgājis uz savām mājām pēc atslēgām un atnācis atkal. Vizuāli apskatot dzīvokli, viņš konstatēja, ka ir nolaupīts mobilais telefons.

Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas, proti, par laupīšanu, ja tā izdarīta iekļūstot dzīvoklī. 14. jūnijā cietusī persona no gūtajām traumām, diemžēl, gāja bojā,  tāpēc uzsāktais kriminālprocess tika pārkvalificēts pēc Krimināllikuma 176. panta ceturtās daļas - par laupīšanu, ja tā saistīta ar smagu miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam, vai ja tā izraisījusi citas smagas sekas.

Kriminālprocesa ietvaros tika uzsākti vainīgās personas meklēšanas pasākumi, kas vainagojās ar panākumiem. Tika noskaidrots, ka minēto noziegumu izdarījis 1989. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš sodīts par mantiskiem noziegumiem, tai skaitā par miesas bojājumu nodarīšanu un laupīšanām. Tāpat viņš iepriekš sodīts arī par narkotisko vielu nelikumīgu apriti, pašlaik divi kriminālprocesi ir iztiesāšanas stadijā.

15. jūnijā policisti šo personu aizturēja. Veicot kratīšanu viņa dzīvesvietā, tika izņemts nolaupītais mobilais telefons.

Trešdien, 17. jūnijā, aizturētajam piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.  

Cietusī persona nebija izvēlēta pēc nejaušības principa, tā bija aizturētās personas tuva paziņa. Pašreizējā izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka aizdomās turētais bija ieradies pie cietušās, un viņa atvērusi dzīvokļa durvis. Pēc tam ļaundaris viņu pagrūdis, cietusī pakritusi un ar galvu atsitusies pret skapīti. Ļaundaris nolaupījis  23 eiro un mobilo telefonu.

Tobrīd pie durvīm kāds piezvanījis un vīrietis nolēmis paļauties uz veiksmi un izlecis no 5. stāva balkona. Veiksme bija viņa pusē, un nopietnus ievainojumus viņš neguva. Tās pašas dienas vakarā par nolaupīto naudu viņš iegādājās narkotiskās vielas un tās izlietoja, savukārt pārdot nolaupīto telefonu viņš nepaspēja.

Par izdarīto aizturētajam nāksies stāties tiesas priekšā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.           

Top komentāri

Fakts
F
Tādi izdzimteņi rodas mūsu tiesu impotences dēļ. Tepat rakstā teikts - smagi miesas bojājumi... Muļķības, tā ir slepkavība ar iepriekšēju nodomu!
zirnekļcilvēks
z
??
Hey
H
Cepuri nost ļaundara priekšā,kā ir iespējams izlekt no 5,stāva un aiziet projām.Parasti degpunktā pat no 2.stāva izlekušais guļ zemē apklāts ar palagu.Specnazs vai supermens.Bet nu 23 eiro un veca truba pret 15 gadiem tuptūzī.Gaužām pieticīgs puisis,specnazā šamējam algas vietā pietiktu ar sviestmaizi un rukātu mellu muti
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas