Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

VID novērš mēģinājumu valstī nelegāli ievest 49 600 kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas-Baltkrievijas un Latvijas-Krievijas robežas, novērsa mēģinājumu nelegāli pārvietot 37 720 cigaretes ar Baltkrievijas Republikas, 7 000 cigarešu ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām un 4 940 cigaretes bez akcīzes nodokļa markām. Cigaretes bija paslēptas automašīnu sienās, griestos un īpaši veidotās konstrukcijās, portālu Diena.lv informēja VID.

Ceturtdien, 15.augustā, Silenes muitas kontroles punktā VID muitas amatpersonas, veicot Latvijā iebraucošās automašīnas Volkswagen Transporter kontroli, atklāja, ka automašīnas sienās un griestos ir izveidotas slēptuves, kurās atradās cigaretes.

Automašīnu vadīja 53 gadus vecs Krievijas Federācijas pilsonis. Kontroles rezultātā tika atrastas un izņemtas 37 720 Pallmall markas cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām, 4 000 cigarešu Vicery un 940 cigaretes Compliment Suprer slims ar uzrakstu For duty free only bez akcīzes nodokļa markām.

Par konstatēto pārkāpumu uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā un 15.augustā lietas materiāli nodoti VID Muitas kriminālpārvaldei kriminālprocesa uzsākšanai saskaņā ar Krimināllikuma 190.panta 1.daļu.

Savukārt 15.augustā Vientuļu muitas kontroles punktā VID muitas amatpersonas, veicot Latvijā iebraucošās automašīnas Opel Omega kontroli, atklāja, ka automašīnas konstrukcijās dažādās vietās ir izveidotas slēptuves, kurās atradās dažādu marku cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām. Automašīnu vadīja 57 gadus vecs Latvijas Republikas pilsonis. Kontroles rezultātā tika izņemtas 2 600 cigaretes Bayron Exlusive Tabaco, 600 cigaretes Saint Georg, 400 cigaretes More American Blend (zilas), 400 cigaretes More American Blend (sarkanas), 400 cigaretes Bayron White, 600 cigaretes Bond, kā arī 2 000 Kiss Superslims markas cigarešu.

Par konstatēto pārkāpumu uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.¹² pantu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas