Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Aizkrauklē grib būvēt krāčūdens trasi

Aizkraukles novada dome atbalstīja Rīgā reģistrētās SIA Aizkraukles krāces ieceri ierīkot krāčūdens trasi Aizkrauklē, netālu no spēkstacijas, bijušās dzelzsbetona rūpnīcas teritorijā, un nolēma iznomāt 12 gadiem 8,88 hektārus lielu pašvaldības zemesgabalu Dzelzceļa ielā 10 jaukta tipa būvju un darījumu centra izbūvei, ziņo portāls staburags.lv.

SIA Aizkraukles krāces pārstāve Līga Brūniņa domi informēja, ka iecerēts izbūvēt krāčūdens sporta centru ar viesnīcu, konferenču zāli, ēdināšanas un atpūtas kompleksu, inventāra veikalu un nomu, tribīnes 1200 skatītājiem, laivu liftu. Starptautiskajiem standartiem atbilstošas mākslīgās krāčūdens trases airētājiem garums varētu būt apmēram 350 — 400 metru, bet kritums — trīs līdz pieci metri. Pie citām Latvijas spēkstacijām nav tik laba, trasei atbilstoša, reljefa. Tā varētu līdzināties vienai no šībrīža desmit labākajām un modernākajām trasēm pasaulē. Trasē iecerēts nodrošināt klinšu upēm līdzīgu straumi ar šķēršļiem. Aizkrauklē varētu trenēties Baltijas un Skandināvijas valstu, Polijas, Dānijas, Ukrainas, Krievijas un Baltkrievijas sportisti, notiktu Eiropas un pasaules čempionāti, ierastos ārvalstu tūristi. Kompleksā būtu vismaz 34 darba vietas — instruktoriem, pārdevējiem, konsultantiem, autovadītājiem, apkalpojošajam un tehniskajam personālam.

Objekts kopā ar teritorijas attīrīšanu no naftas produktu piesārņojuma varētu izmaksāt ap 18 miljoniem latu, un līdzekļus iecerēts piesaistīt no Eiropas Savienības fondiem. Firmas pārstāvji aprēķinājuši, ka ieguldījumus varētu atpelnīt apmēram astoņu gadu laikā. "Mūs atbalsta ūdenssporta cienītāji, Latvijas Olimpiskā komiteja un Latvijas kanoe federācija, Ekonomikas ministrija un Pļaviņu HES projektētājs — Maskavas institūts Hidroprojekts," atklāj Līga Brūniņa. Tomēr Latvenergo skaidru atbildi vēl nedod. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pūpols ieņems Melbārdes vietu EP

No Nacionālās apvienības (NA) saraksta Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās startējošais Ansis Pūpols stāsies Daces Melbārdes (JV) vietā Eiropas Parlamentā (EP), viņai noliekot mandātu priekšlaicīgi.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas