Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Aizputē trīs suņi atstāti likteņa varā

Dzīvnieku draugi noraizējušies par trīs novārdzinātu suņu likteni Aizputē. Tikko dzemdējusi kucīte un slims, nepareizi barots šarpejs jau aizvests atkopties, par trešā suņa likteni vēl īstas skaidrības nav, ziņo portāls ReKurZeme.lv.

Dzīvnieku aizsardzības biedrība (DZAB) Ķepu – ķepā saņēmusi ziņas, ka Aizputē nepieciešama palīdzība tikko dzemdējušai kucītei, kurai nav kārtīga saimnieka, kas to barotu un pieskatītu. Ierodoties pilsētā, DZAB pārstāves uzzinājušas, ka  kucīte nav vienīgais suns, kam trūkst pienācīgas aprūpes.

Vietējie iedzīvotāji norādījuši iespējamo mājvietu Liepājas ielā 12, kur it kā vajadzētu būt vēl citiem savā vaļā atstātiem suņiem pēc saimnieka aizbraukšanas uz ārzemēm. Dzīvnieku aizstāvji pamanījuši klaiņojam slimu šarpeju kucīti un pieķēdētu dobermaņu metisu. Tā kā šarpeju vietējie piebarojuši, tas bijis draudzīgs un izdevies viņu noķert.

Apskatot pieķēdēto suni, konstatēts, ka viņš tiek turēts nepiemērotos apstākļos, ir nobrāzumi uz kājas, rētas purnā. Uztaustītas skrotis vai renkuļi, pārliecināta DZAB Ķepu – ķepā pārstāve Gundega Bidere. Turklāt izrobotas arī ausis, kas varētu būt vai nu paša saimnieka vai kāda kaktu daktera roku darbs, pieļauj G. Bidere. Viņa norāda, ka šādā veidā Latvijā ausis suņiem kupēt nedrīkst.

Abas kucītes DZAB pārstāves ņēmušas līdzi un aizvedušas uz mājvietu Jelgavas pusē. Aizputes novada dome apmaksājusi ceļa izdevumus 35 latu apmērā, kā arī pārskaitījusi līdzekļus dzemdējušās kucītes sterilizācijai, kas tiks izdarīts pēc tam, kad viņa atkopsies. Lai noskaidrotu, kas notiek ar pieķēdēto suni, DZAB pārstāves vērsušās atbildīgajās institūcijās.

Kad Aizputē ieradās Rekurzeme, pie ķēdes suņa vairs nebija. Cik zināja teikt kaimiņi, no ārzemēm atgriezies saimnieks un sacījis, ka suns aizvests uz laukiem. Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Dienvidkurzemes pārvaldes vadītāja Gunta Kapeniece informēja, ka inspektori ieradušies Aizputē 24. aprīlī. Viņi tikušies ar īpašnieku, kurš atzinis, ka suns, kas aizvests uz laukiem, pieder viņam. Šīs nedēļas nogalē saimnieks solījis atvest suni uz Aizputi, lai PVD pārstāvji dzīvnieku varētu apskatīt un pārbaudīt, vai ir vakcinēts pret trakumsērgu.

DZAB Ķepu – ķepā pārstāvji būtu gatavi ņemt dobermani savā paspārnē, lai nodrošinātu tam pienācīgus dzīves apstākļus. Ja cilvēki ir gatavi atbalstīt slimā šarpeja ārstēšanu, kas būs visai ilgstoša un nopietna, jo veterinārārsti atklājuši sunim veselu slimību "buķeti", iespējams pārskaitīt naudu ziedojumu kontā.

Konts ziedojumiem ar norādi – Aizputes suņiem 

DZAB Ķepu-ķepā
Reģistrācijas numurs: 40008176673
Ziedojuma konts: LV37HABA0551030617983
BIC/SWIFT kods: HABALV22

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas