Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Covid-19 konstatēts arī Neretas un Riebiņu novados

Aizvadītajā diennaktī Covid-19 konstatēts arī Neretas un Riebiņu novados, līdz ar to kopumā slimība skārusi 73 pašvaldības, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotā informācija.

Visvairāk jeb astoņi no 19 pēdējā diennaktī konstatētajiem Covid-19 pacientiem reģistrēti Kocēnu novadā, Rīgā - pieci, Valmierā un Jūrmalā katrā pa diviem, bet Daugavpilī reģistrēts viens saslimušais.

Līdz ar to saslimšana ar Covid-19 tagad reģistrēta 73 pašvaldībās, proti, Aizkraukles, Aizputes, Amatas, Alojas, Alūksnes, Alsungas, Ādažu, Babītes, Baldones, Bauskas, Beverīnas, Burtnieku, Carnikavas, Cēsu, Dagdas, Dobeles, Durbes, Engures, Garkalnes, Grobiņas, Iecavas, Ikšķiles Jelgavas, Kārsavas, Kocēnu, Kokneses, Krustpils, Kuldīgas, Ķeguma, Ķekavas, Lielvārdes, Limbažu, Mazsalacas, Mālpils, Mārupes, Mērsraga, Neretas, Ogres, Olaines, Ozolnieku, Pārgaujas, Preiļu, Priekules, Priekuļu, Raunas, Rēzeknes, Riebiņu, Ropažu, Rūjienas, Salacgrīvas, Salaspils, Saldus, Saulkrastu, Sējas, Siguldas, Skrīveru, Skrundas, Smiltenes, Stopiņu, Talsu, Tukuma, Valkas, Vecumnieku un Ventspils novados, kā arī lielajās pilsētās - Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Liepājā, Rēzeknē, Rīgā, Valmierā un Ventspilī.

SPKC pārstāve Ilze Arāja aģentūrai LETA skaidroja, ka novadi, kuriem tiek "pieskaitītas" inficētās personas, tiek noteikti pēc šo cilvēku faktiskās dzīvesvietās, piemēram, ja cilvēks ir deklarējis savu dzīvesvietu Rēzeknē, bet faktiski dzīvo Rīgā, tad viņa gadījums tiks pieskaitīts galvaspilsētai.

Visvairāk ar Covid-19 inficēto vēl aizvien ir vecumā grupā no 30 līdz 39 gadiem - 190, pēc tam seko 40 līdz 49 gadi, kur sasirguši 174 cilvēki, bet vecuma grupā no 50 līdz 59 gadiem saslimuši 165 cilvēki. 

Savukārt vecuma grupā no 20 līdz 29 gadiem ar Covid-19 inficējušies 125 cilvēki, bet vecuma grupā no 60 līdz 69 gadiem - 119.

Vecuma grupā virs 70 gadiem slimība skārusi 100 cilvēkus, bet vecumā līdz deviņiem gadiem sasirguši 20, bet no 10 līdz 19 ir saslimuši 37 jaunieši.

Kopumā Covid-19 saslimstība tiek mērīta kā 48,3 pacienti uz 100 000 iedzīvotājiem, kamēr Kocēnu, Stopiņu, Babītes un Ozolnieku novados saslimstība ir augstāka par 100 inficētajiem uz 100 000 iedzīvotājiem. Savukārt Rīgā Covid-19 saslimstība pieaugusi līdz 80,9 gadījumam uz 100 000.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī Covid-19 konstatēts 19 cilvēkiem.

Līdz šim Latvijā kopumā veikti 73 016 Covid-19 testi, no tiem 1947 aizvadītajā diennaktī. Līdz šim ar Covid-19 saslimušas 928 personas, no kurām uz 6.maiju izveseļojušās bija 464. Covid-19 Latvijā laupījis dzīvību 18 cilvēkiem.

Pēdējās diennakts laikā slimnīcās ievietoti trīs pacienti ar Covid-19, kamēr kopumā stacionāros ārstējas 30 pacienti - 28 ar vidēji smagu, bet divi ar smagu slimības gaitu.

Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka kopumā no stacionāra izrakstīti 106 pacienti.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas