Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dārza mājas ugunsgrēkā Stopiņu novadā gājis bojā cilvēks

Ceturtdienas rītā dārza mājas ugunsgrēkā Stopiņu novadā gājis bojā viens cilvēks, portālu Diena.lv informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Šorīt plkst. 5.51 VUGD saņēma izsaukumu uz Stopiņu novadu, kur ar atklātu liesmu dega dārza māja 20 kvadrātmetru platībā. Veicot dzēšanas darbus, notikuma vietā tika atrasts viens bojāgājis cilvēks. Plkst. 7.24 ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt vakar plkst. 21.24 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Jūrmalā, kur ugunsgrēks bija izcēlies daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikumu vietā, tika konstatēts, ka piestāvu dzīvojamā mājā dega dzīvoklis 45 kvadrātmetru platībā un kāpņu telpa 5 kvadrātmetru platībā. No degošā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks, bet no blakus dzīvokļiem – vēl divi cilvēki. Visi trīs izglābtie bija cietuši ugunsgrēka un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 23.42 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Tāpat VUGD vakar saņēma izsaukumu uz Ķeguma novada Rembates pagastu, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu dzīvojamā māja 150 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks. Plkst. 13.34 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Glābēju palīdzība trešdien bija nepieciešama arī Rumbulā, Stopiņu novadā, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu dzīvojamā māja 170 kvadrātmetru platībā. Plkst. 10.31 ugunsgrēks tika likvidēts.

30.decembrī plkst. 9.15 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Alūksnē, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg vienstāvu dzīvojamās mājas veranda 10 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās apkārtējie iedzīvotāji bija sākuši liesmu apdzēšanu ar ugunsdzēsības aparātiem. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotajām telpām izglāba vienu cilvēku. Plkst. 11.39 ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD atgādina, ka no šā gada 1.janvāra visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās – ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu.

Aizvadītajās Jaungada brīvdienās kopumā ugunsgrēkos cieta trīs, bet bojā gāja viens cilvēks. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, statistika ir mazāk traģiska, jo 2018.gadā četru brīvdienu laikā ugunsnelaimēs dzīvību zaudēja četri cilvēki, bet cieta septiņi.

Gadumijā pēc pusnakts VUGD saņēma 8 izsaukumus uz maznozīmīgiem ugunsgrēkiem, kas bija saistīti ar pirotehnikas izstrādājumu lietošanu. Izlietotas pirotehnikas kastes bija izraisījušas atkritumu konteineru aizdegšanos, bet vienā gadījumā – radīja sadūmojumu kāpņu telpā. Savukārt 1.janvāra vakarā bija aizdegusies eglīte, kas bija izvietota daudzstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā.

Saistībā ar stiprajām vēja brāzmām brīvdienās, lielākoties 31.decembrī, tika saņemti 28 izsaukumi, kur bija nepieciešams atbrīvot ceļa braucamo daļu no pārkritušiem kokiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas