Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Garkalnes mērs nespēj izskaidrot pašvaldības amatpersonu Azerbaidžānas vizītes jēgu

Piektdienas pievakarē lidostā Garkalnes vadītājs bija pārāk piekusis, lai stāstītu par pašvaldības ieguvumiem no brauciena. Bauze – Krastiņš par pieredzēto solījās atbildēt rakstiski: "Gribēju Jums pateikt, ka pēc manām domām, un tās ir arī Dombrovska domas, šī te delegācija un visa šī te darbība bija ārkārtīgi produktīva gan valstiski, gan pašvaldības, gan biznesa līmenī.

Un šobrīd to pat nevar tā novērtēt, visu to ieguldījumu, ko mēs redzējām. Saprotiet, četras dienas mēs tur strādājām un īstenībā es jūtos ļoti noguris. Jūs vēršaties pie mana preses sekretāra rakstiskā veidā, Jūs tika iesniedziet tos jautājumus, smukā veidā atbildēsim vai arī es, teiksim, savā televīzijā, saucās Garkalne V, sniegšu informāciju, jo man ir ekskluzīvās tiesības to darīt."

Jaunu kontaktu dibināšanā un pieredzes apmaiņā uz Azerbaidžānu šīs nedēļas vidū bija devusies Latvijas delegācija ar valdības un biznesa pārstāvjiem. Iepazīties ar naftas un dabasgāzes lielvalsts ekonomiku un kultūru brauca arī Garkalnes pašvaldības darbinieki, vēsta raidījums Nekā Personīga. Garkalnes galvenā vēlme - veidot kultūras un pieredzes apmaiņu ar Azerbaidžānu.

Četru dienu garajā vizītē Azerbaidžānā premjers ar kolēģiem diskutēja par izglītību, eksportu un pārvaldību, bet uzņēmēji apmeklēja biznesa forumus un meklēja Latvijai jaunus eksperta tirgus. 

Starp deviņdesmit trīs uzņēmējiem delegācijā, četri cilvēki pārstāvēja Garkalnes pašvaldību. Priekšsēdētājs Mārtiņš Bauze – Krastiņš, finanšu direktore Ilesa Tiona, juriste Sandra Kalnāja un Bauzes partijas biedrs, bijušais zaļzemnieku ģenerālsekretārs Kārlis Boldiševičs, kurš Garkalnē strādājot par konsultantu. 

Garkalnes domē priekšsēdētāja prombūtnes laikā darbi bija apstājušies. Neviens, kas varētu izskaidrot delegācijas brauciena mērķi neatradās.

Domes sēdē par braucienu lemts nebija, Bauze –Krastiņš lēmumu pieņēmis vienpersoniski un piešķīris šim mērķim 3 346 latus un 82 santīmus pašvaldības līdzekļu. 

Garkalnes mērs nebija vienīgais pašvaldības vadītājs delegācijā, uz Baku devās arī Liepājas galva Uldis Sesks. Sesks ar kolēģiem no Baku bija ticies jau iepriekš. Brauciena organizators Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols, stāsta, ka Sesks bija devies pārstāvēt Metalurga intereses, taču par Garkalnes ieguvumiem no brauciena Ozols nezina. 

Garkalnes novads lielākoties ir guļamrajons turīgajiem rīdziniekiem. Iedzīvotāju skaits nesasniedz 10 tūkstošus un Garkalnē nav spēcīgas rūpniecības vai attīstītas industrijas. Garkalne prioritātes ir ceļu uzlabošana un ēku siltināšana. Pašlaik Garkalne arī nevar lepoties ar starptautisku sadarbības pieredzi. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas