Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Jelgavas dome meklē uzņēmēju, kas aizmūrēs bīstamai ēkai logus un ieejas

Jelgavas pašvaldība trešdien izsludināja iepirkumu par logu un durvju aiļu aizmūrēšanu ēkai Pumpura ielā 3a, kurā iepriekš gājuši bojā vairāki cilvēki, ziņo portāls zz.lv.

Tā kā uzņēmējs ēku nav sakārtojis, pašvaldība darīs to par saviem līdzekļiem, izdevumus piedzenot no saimnieka.

Dome bija uzlikusi par pienākumu būves īpašniekam Andrim Akmanim aizmūrēt visas ēkas ieejas, jo ēka ir bīstama un, no tās nokrītot, bojā gājuši vairāki cilvēki. A.Akmanis pašvaldībai bija solījis to izdarīt līdz pagājušā gada 23.decembrim, taču darbi netika veikti.

"Jelgavas pilsētas pašvaldība 4.janvārī izsludināja konkursu par nepabeigtās ēkas Pumpura ielā 3a pirmā stāva logu un durvju ailu aizmūrēšanu. Darbu veikšanai izlietotos līdzekļus piedzīs no ēkas īpašnieka. Īpašnieks par pašvaldības rīcību ir informēts," zz.lv informēja pašvaldības preses sekretāre Līga Klismeta.

Iepirkuma dokumenti liecina, ka paredzēts aizmūrēt 76,22 kvadrātmetrus logu aiļu un 60,36 kvadrātmetru durvju aiļu. Piedāvājumus pretendenti var iesniegt līdz 9.janvārim.

Saskaņā ar Zemesgrāmatas datiem īpašums Pumpura ielā 3a kopš 2006.gada pavasara pieder A.Akmanim, kurš namu nopircis no kādreizējā RAF. Tā sauktajos treknajos gados īpašnieks  pašvaldībā iesniedzis plānošanas uzdevumu mājas rekonstrukcijai, sācis gatavot projektu, bet līdz ar krīzi plānus nav īstenojis. Savulaik A.Akmanis vēlējies arī ēku pārdot, bet, tā kā prasījis neadekvāti augstu cenu, pircējs tā arī nav atradies.

Pēc pašvaldības informācijas, Pumpura ielas māja celta 1992.gadā. Ēka ir sliktā tehniskā stāvoklī un apdraud sabiedrisko drošību.

Ēkas īpašniekam kopš 2002.gada vairākkārt likts ieviest kārtību – māju sakārtot vai nojaukt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas