Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Komercdārzā Jelgavā konstatē bakteriālo iedegu

Divos no augļu kokiem ņemtos paraugos kādā Jelgavas novada Vilces pagasta komercdārzā konstatēta kokiem ļoti bīstamā slimība – bakteriālā iedega, portāls Diena.lv uzzināja Valsts augu aizsardzības dienestā (VAAD).Bīstamā slimība šajā komercdārzā konstatēta arī pērn, tāpēc pirmdien, 28.jūlijā, VAAD pieņēma lēmumu par fitosanitāro pasākumu piemērošanu.

Šogad VAAD veicis jau 759 pārbaudes bakteriālo iedegu atklāšanai, tajā skaitā 18 pārbaudes veiktas pērn konstatētajos bakteriālās iedegas perēkļos, 221 pārbaude veikta bakteriālās iedegas buferzonās, bet 520 pārbaudes komercdārzos, piemājas dārzos, ceļmalās, savvaļā un stādu audzētavās visā Latvijas teritorijā. Pārbaudes veiktas arī reaģējot uz iedzīvotāju zvaniem. Kopumā noņemti 674 paraugi, bet laboratoriski izanalizēti 254 paraugi.Kā jau ziņots, 2013.gadā astoņās vietās Rīgas, Zemgales un Kurzemes reģionā konstatēta augļu kokiem un dekoratīvajiem stādījumiem kaitīgā bakteriālā iedega. Visos gadījumos, VAAD pieņēmis lēmumus par fitosanitāro pasākumu piemērošanu - apstādījumi, kuros konstatēts šis augu karantīnas organisms, atzīti par bakteriālo iedegu perēkli un iznīcināti, bet teritorijā trīs kilometru rādiusā ap perēkli noteikta buferzona. Būtiskākais ierobežojums, kas jāievēro, ir aizliegums saimniekaugu ziedēšanas laikā un divas nedēļas pēc ziedēšanas pārvietot bišu stropus trīs kilometru rādiusā no konstatētā bakteriālās iedegas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas