Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Par liepiņu nolaušanu Valmierā tiesa vandaļiem piespriež piespiedu darbu

Valmieras rajona tiesa šā gada 22. martā nosprieda atzīt par vainīgiem vandalismā - trīs liepiņu nolaušanā Valmierā, un sodīt ar piespiedu darbu divus jauniešus. Vienam no vainīgajiem piespriests piespiedu darbs 160 stundas, otram – 80 stundas, portālu Diena.lv informēja Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāve Līga Tarbuna.

Vainīgo personu deklarētā dzīvesvieta ir Saulkrasti un Rēzeknes novads. Abas personas savu vainu atzinušas un Valmieras pilsētas pašvaldībai jau atlīdzinājušas nodarītos zaudējumus vairāk nekā 200 latu apmērā.

Lai uzlabotu sabiedrisko kārtību un drošību pilsētā, pēc šā gada 15. aprīļa patruļas pilsētā uzsāks pašvaldības policija. Svarīgākie pašvaldības policijas darbi būs saistīti ar pašvaldības saistošo noteikumu Nr.35 "Par sabiedrisko kārtību Valmieras pilsētā" kontrole, kā arī Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā paredzēto pārkāpumu kontrole (par alkoholisko dzērienu, ieskaitot alu, vai citu apreibinošo vielu lietošanu koplietošanas telpās un sabiedriskajā transportā, smēķēšanu neatļautās vietās, naktsmiera traucēšanu, sabiedrisko vietu piesārņošanu, u.c.). Tāpat tiks kontrolēti transportlīdzekļu vadītāji, kuri neievēros transportlīdzekļu stāvēšanas un apstāšanās noteikumus. Lai turpmāk izvairītos no līdzīgām situācijām, pašvaldība aicina iedzīvotājus operatīvi sniegt informāciju, ja tiek novērota ļaunprātīga rīcība.

Valmieras pilsētas pašvaldība aicina ikvienu saudzēt apkārtējo vidi un nepostīt apstādījumus.

Jau ziņots, ka 2012. gada jūlijā Valmierā, pie ēkām Rīgas ielā 36 un Rīgas ielā 55 vandaļi nolauzuši trīs jaunās liepiņas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas