Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Sala dēļ Daugavpilī plīsis ūdensvads

Lielais sals nedēļas nogalē Daugavpilī kļuvis par iemeslu ūdensvada caurules pārrāvumam Grīvā, Brjanskas un Pārdaugavas ielu rajonā, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļā.

Sala dēļ bija aizsaluši arī divi ūdens sūkņi un viena kanalizācijas stacija. Patlaban visi minētie bojājumi ir novērsti un uzņēmuma speciālisti turpina sekot situācijai pilsētā.

Piecus ūdens aizsalšanas gadījumus daudzdzīvokļu dzīvojamajās mājās stiprajā salā brīvdienās nācās novērst arī Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma speciālistiem. Ūdens cauruļu aizsalšana tika reģistrēta galvenokārt nelielās mājās, kur ir trīs līdz pieci dzīvokļi.

Neskatoties uz lielo salu, uzņēmums Daugavpils satiksme nedēļas nogalē nostrādāja bez reisu kavējumiem. Sals grūtības radīja vienīgi tramvaju vadītājiem un pasažieriem, jo brīžiem aizsala vagonu durvis.

Normālā režīmā un bez starpgadījumiem aukstajās dienās strādāja arī PAS Daugavpils siltumtīkli. Ņemot vērā meteorologu prognozes un gatavojoties straujajam temperatūras kritumam un siltumenerģijas patēriņa kāpumam, uzņēmuma siltumcentrālēs jau savlaicīgi tika iedarbināti un gaidīšanas režīmā darbojās papildus ūdens un tvaika sildāmie katli, tā saucamā "karstā rezerve". Tas tika darīts, lai, iestājoties stipram salam, uzņēmums varētu momentāni palielināt siltumenerģijas ražošanas apjomu, nodrošinot patērētājiem nepieciešamo siltumenerģijas daudzumu.

Tā kā aukstajā laikā siltumnesēja temperatūra un spiediens siltumtrasēs paaugstinās, uzņēmuma speciālisti pastiprinātu vērību pievērsa arī siltumtrasēm, uzmanīgi sekojot tam, vai kādā no to posmiem nekrītas spiediens, kas varētu notikt siltumtrašu bojājumu gadījumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas