Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Āboltiņa: TP ekonomikas redzējums ir tukši vārdi un blefs

Tautas partijas (TP) ekonomikas redzējums ir vājš piedāvājums, kurā turklāt tiek apdraudētas sabiedrības, īpaši sociāli aizsargājamo grupu, intereses, uzskata partija Jaunais laiks (JL).

JL valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzskata, ka TP piedāvājums ir "tukši vārdi un blefs, kur ignorēti sociālie jautājumi" un lielākoties piedāvāti jau šīs valdības virzīti projekti. "Savukārt par nozarēm, kurās vērojamas lielākās problēmas un kas atrodas pašas Tautas partijas pārraudzībā, piedāvājumā nav ne vārda,” viņa norāda.

JL nav arī pieņemama, viņuprāt, uzspiestā ultimatīvā sadarbības forma, jo šī nav divu partiju, bet gan koalīcijas valdība, kurā priekšlikumi un idejas ir visām valdībā esošajām partijām. Sadarbības līgums neparedz atsevišķu koalīcijas partneru vienošanos noslēgšanu, un Tautas partijai, ja tā vēlas savu piedāvājumu uzturēt, iecere atbilstoši līgumam jāvirza izskatīšanai sadarbības padomē, kur tas tāpat kā citu partiju un sociālo partneru ieteikumi, tiks izvērtēts, balstoties uz ieguvumiem, iespējām un to fiskālo ietekmi. Tas ir svarīgs priekšnosacījums, lai pildītu starptautisko aizdevēju nosacījumus un nodrošinātu likumdošanā noteikto sabiedrības sociālo aizsardzību, norāda JL.

„Vairākus gadus, pie varas esot TP funkcionāriem, Latvijas valsts ekonomika tika dzīta strupceļā. Lielākās kļūdas Latvijas tautsaimniecībā pieļautas tieši TP laikā, līdz ar to mums nav pamata uzticēties kārtējam viņu plānam. Turklāt tieši šobrīd TP atbildība ir veselības nozare, kurā vēl gana darāmā. Diemžēl arī par šo mēs TP piedāvājumā nedzirdējām ne vārda,” uzsver Āboltiņa.

Jau vēstīts, ka ceturtdien TP tikšanās laikā ar JL iepazīstināja ar savu programmu, par kuras autoru ir norādīts partijas vadītājs Andris Šķēle. Programma balstīta četros galvenajos punktos - ekonomikas stimulēšana, jaunu darbavietu radīšana, paredzami nodokļi un valsts pārvaldes reforma. A. Šķēle uzskata, ka šobrīd nepieciešams noslēgt sabiedrisko līgumu starp valdību, arodbiedrībām un darba devējiem. Līdztekus tam TP aicina noslēgt divpusēju vienošanos starp A. Šķēli un premjeru V. Dombrovski par programmā minēto mērķu izpildi, kā arī nākamā gada budžeta apstiprināšanu līdz 1. septembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas