Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Aizdomas, ka kontrabandu no Krievijas piesedz augsta Ludzas robežsardzes amatpersona

Cigarešu kontrabanda Latvijā notiek ar augstu Valsts robežsardzes amatpersonu ziņu un piesegu, saņemot par to regulārus kukuļus, turklāt Latvijas robežsargi kontrabandas jomā sadarbojas ar Krievijas pierobežas dienestiem, par šādu neoficiālo informāciju, ko sniegušas robežsardzei pietuvinātas personas, sestdien vēsta laikraksts Diena.

Kontrabandas shēmu galvenais vadītājs esot amatpersona M., kurai ir uzticami cilvēki vadītajās struktūrās. Nelegālās kravas tiekot nogādātas caur vairākiem austrumu robežas punktiem. Terehovā tās tiek ievestas bez apskates, un, lai kameras tās nefiksētu, kravas priekšā tiek aizkarināti melni aizkari. Nelegālās cigaretes Latvijā ieceļo arī caur Aizgāršu un Opoļiem, kuri kā robežkontroles punkti jau labu laiku ir slēgti, vēsta laikraksts.Piemēram, Aizgāršas robežkontroles cigaretes ar trosi tiek laistas no Krievijas puses pāri upei uz kādas mājas pagalmu, kur tās tiek krautas busiņā. Kontrabandas preci saņem kāds uzņēmējs F.Lai saskaņotu darījumus, pēc avota sniegtajām ziņām, M. nereti tiekas ar Krievijas amatpersonām. M. uzaicināti cilvēki nelikumīgi šķērso Latvijas robežu un kopā ar M. un viņa padotajiem "dzer šņabi, cep šašliku upes krastā un apspriež biznesa jautājumus," stāstījis ziņotājs.Iespējams, vairāki avota paustie fakti ir saistīti ar Ludzas pārvaldes priekšnieka vietnieku Valdi Maslovski - amatpersonu M., vēsta _Diena_. Viņš atzinis, ka daudz kas no avota atstāstītā atbilst patiesībai, taču tas ielikts citā kontekstā. Kukuļus viņš neņemot. Viņš pieļauj, ka tā ir atriebība par kādu pērnā gada nogalē aizturētu cigarešu kontrabandas kravu ar 60 000 cigarešu bloku. "Esmu dzirdējis, ka kravas īpašnieki darīs visu, lai mani dabūtu prom no amata," skaidrojis V.Maslovskis.Valsts robežsardzes Ludzas pārvaldes priekšnieks Arvīds Liepiņš anonīmās apsūdzības uzskata par loģisku likumsakarību: "Jo labāk mēs strādāsim, jo vairāk nepatiksim noteiktam personu kontingentam."

Visu Anitas Āboliņas un Gunta Bojāra rakstu "Kā Latvijā plūst nelegālās cigaretes" lasiet sestdien Dienā vai sadaļā Šodien laikrakstā. Rakstu "Iespējamais figurants - robežsardzes Ludzas pārvaldes priekšnieka vietnieks Maslovskis" lasiet šeit.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas