Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Atbalsta sabiedriskā labuma statusa piešķiršanu 17 organizācijām

Ceturtdien Valsts ieņēmumu dienests (VID) Sabiedriskā labuma komisijas sēdē piešķīra sabiedriskā labuma organizācijas statusu 17 nevalstiskajām organizācijām (NVO), portālu _Diena.lv _informēja VID pārstāvji.

Komisijas atbalstu sabiedriskā labuma organizācijas statusa piešķiršanai saņēma biedrības Excalibur-Rīga, Savai zemītei, Solidaritate.lv, Latvijas Invalīdu atbalsta asociācija, Independent film production-Latvia, Suntalniece, Atbalsta un reabilitācijas centrs Svētelis krīzē nonākušām personām un bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām, Ģimeņu labais gariņš, Kalna svētību kopiena, Lejasstrazdu Namiņš, Saulkrastu kora biedrība ANIMA, Austrumi 2010, Biedrība Daudzbērnu, maznodrošināto un invalīdu atbalsta centrs-NAMS un Sporta komplekss Mūsa. VID statusu piešķīra arī nodibinājumiem Nodibinājums Zantes ģimenes krīzes centrs, Nodibinājums Latvijas olimpiskā burāšanas skola, Mārtiņa Freimaņa fonds.

Pamatojoties uz piešķirto sabiedriskā labuma statusu, NVO var piesaistīt kā ziedotājus juridiskās personas, kuras ir tiesīgas izmantot likumā "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" noteiktās nodokļu atlaides - rezidentiem un pastāvīgajām pārstāvniecībām nodokli var samazināt par 85 % no summām, kas ziedotas, taču kopējā nodokļa atlaide nedrīkst pārsniegt 20 % no nodokļa kopējās summas.

Ziedot NVO drīkst arī fiziskās personas, kuras ir tiesīgas izmantot likumā "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" noteiktās nodokļu atlaides - fiziskas personas apliekamā ienākuma samazinājums par ziedotajām summām nevar pārsniegt 20% no gūtā apliekamā ienākuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas