Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Atlikta iecere vienkāršot valsts pārvaldes iestāžu mājaslapas

Finansiālās situācijas dēļ Valsts kanceleja (VK) uz pāris gadiem atlikusi ieceri vienkāršot un standartizēt valsts pārvaldes iestāžu mājaslapas, aģentūrai BNS atzina VK Komunikācijas departamenta vadītāja Ieva Aile.

Lai gan valdības rīcības plānā kā viens no uzdevumiem minēts, ka VK līdz 2010.gada 31.martam jāsagatavo normatīvo aktu projekti, lai unificētu iestāžu mājaslapās ievietojamās informācijas saturu un palielinātu informācijas kvalitāti ar mērķi informēt sabiedrību par Ministru kabineta darbu un Ministru prezidenta izvirzītajiem uzdevumiem, ņemot vērā budžeta situāciju, šīs ieceres realizācija atlikta.

"Līdz ar to tuvākajos gadus, visticamāk, būtiskas izmaiņas centrālās pārvaldes mājaslapās netiks ieviestas. Izmaiņas iespējamas vien atsevišķās sadaļās, grozot Ministru kabineta noteikumus "Kārtība, kādā iestādes ievieto informāciju internetā". Pašlaik arī izveidota darba grupa Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas paspārnē, kas pārskata noteikumus un nepieciešamības gadījumā sniegs grozījumus regulējuma papildināšanai," Aile pastāstīja.

Iecere vienādot un vienkāršot iestāžu mājaslapas nākusi no komunikācijas audita, kurā aptaujāja dažādas mērķgrupas, tā bija arī viena no ekspertu rekomendācijām. Tāpat tika ņemta vērā citu valstu labā prakse, diskusijas ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem par līdzdalības iespēju palielināšanu un citi aspekti.

"Pamata ideja bija mājaslapu lietotāju iespēju un ērtību palielināšana, līdz ar to ērtāka un operatīvāka informācijas pieejamība, daudz lielāka interaktivitāte un sabiedrības iespēja iesaistīties diskusijās par normatīvo aktu projektiem," Aile skaidroja.

Šis uzdevums arī iekļauts valdības komunikācijas politikas pamatnostādnēs 2008.-2013.gadam. Viens no iespējamajiem variantiem bija vienota Ministru kabineta portāla izveide, centralizējot visu ministriju informāciju vienuviet. Šādu pieeju īstenojusi, piemēram, Zviedrija.

Pamatnostādnēs iekļautas arī tā brīža aplēses, proti, 2010.gadā projekta īstenošanai būtu nepieciešami 79 tūkstoši latu, 2011.gadā - 187 tūkstoši latu, bet 2012.-2013.gadā - 81 tūkstotis latu sistēmas uzturēšanai (40,5 tūkstoši gadā).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas