Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Benzīna cena šonedēļ var sasniegt 80 santīmus par litru

Šajā nedēļā 95. markas benzīna cena varētu pieaugt līdz 80 santīmiem par litru, db.lv prognozēja Parex Asset Management Tirgus analīzes daļas vadītājs Zigurds Vaikulis.Portālam db.lv Z. Vaikulis norāda, ka benzīna cena Rietumeiropā un Ziemeļvalstīs kopš marta eiro izteiksmē ir pieaugusi pat līdz 10%, kas ir salīdzinoši liels kāpums, ņemot vērā, ka naftas cena pēdējā laikā nav būtiski mainījusies, skaidro eksperts.

Ņemot vērā šo dinamiku, var prognozēt, ka benzīna cenas kāpums sasniegs arī Latviju. Dīzeļdegvielas cena var uzkāpt līdz 73 santīmiem par litru, jo, kaut arī tā pārsvarā tiek iepirkta no Baltkrievijas, cenu pieaugums Eiropā veicinās arī dīzeļdegvielas cenas kāpumu. Savukārt 98. markas benzīns var pārsniegt 80 santīmus par litru. Tomēr Z. Vaikulis paredz, ka īpaši augstāk par 80 santīmiem 95. markas benzīns nekāps – tas varētu būt šī gada augstākais līmenis un cena pēc tam varētu kristies. To var pamatot ar prognozi, ka naftas cena diez vai šogad uzkāps būtiski augstāk par pašreizējiem 80 dolāriem par barelu, tādi fundamentālie faktori kā pieprasījuma un piedāvājuma attiecība, kā arī ekonomikas atkopšanās neliecina par gaidāmu kāpumu. «Naftas cenai atrasties pie 100 dolāru atzīmes nav nekāda pamatojuma,» uzskata Z. Vaikulis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas