Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Delna aicina Šleseru sniegt informāciju par Rīgas tūrisma kampaņas izstrādātāju

Sabiedrība par atklātību Delna ir nosūtījusi vēstuli Rīgas vicemēram Aināram Šleseram (LPP/LC), pašvaldības pārstāvim Rīgas Tūrisma attīstības birojā (RTAB), lūdzot sniegt informāciju, kas ir izstrādājis pirmo RTAB reklāmas kampaņu ar saukli Easy to go, hard to leave, kā arī vai tās izstrādāšanai ticis sludināts publiskais iepirkums.

Kā informē _Delnas _politikas analītiķe Līga Stafecka, pirmdien preses konferencē vicemērs solīja, ka nodrošinās pilnīgu RTAB darbības caurskatāmību, taču šī biroja vadītājs Bertolds Fliks šajā pašā preses konferencē atteicās atbildēt uz žurnālistu jautājumu par kampaņas sagatavotāju. _Delna _rakstiski lūgusi vicemēram sniegt atbildi uz šo jautājumu._Delna _jau iepriekš ir vērsusies pie tiesībsargājošajām institūcijām, vēršot uzmanību gan uz RTAB izveides lietderību, gan likumību un citiem apstākļiem. Dažas no tām ir sniegušas atbildes.Valsts kontrole (VK) uz _Delnas _aicinājumu izvērtēt RTAB izveides lietderību, no pašvaldības budžeta ieguldot nodibinājumā Ls 455, vienlaikus dubultojot pašvaldības budžeta deficītu, atbildēja, ka VK nav iespēju veikt šādu revīziju. Tomēr VK vērsa arī uzmanību, ka saskaņā ar normatīvajiem aktiem pašvaldības darbību pārrauga Reģionālās attīstības un pašvaldības lietu ministrija. Savukārt ģenerālprokuroram _Delna _lūgusi izvērtēt pašvaldības resursu iespējamu izšķērdējumu, norādot uz virkni apstākļu, kas par to rada aizdomas. Prokuratūra informējusi, ka _Delnas _iesniegumu nodevusi izskatīšanai Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai (RAPLM) _Delna _lūgusi izvērtēt RTAB izveides atbilstību normatīvajiem aktiem, vēršot uzmanību, ka RTAB juridiski izveidots kā nodibinājums, kura darbību regulē Biedrību un nodibinājumu likums, kā arī vēršot atbildīgās ministrijas uzmanību uz virkni citu problēmu, tajā skaitā uzraudzību pār līdzekļu izlietojuma efektivitāti un lietderību vai izšķērdēšanas risku.RAPLM sniegusi atbildi, ka «šāda nodibinājuma izveide veicinās ne tikai Rīgas atpazīstamību starptautiskajā līmenī, bet arī Latvijas tēla atpazīstamību un tūrisma plūsmas pieaugumu, kas turpmāk sekmēs Latvijas ekonomikas attīstību». Izvērtējot normatīvos aktus un nodibinājuma statūtus, RAPLM vēstulē _Delnai _atzīst, ka «Rīgas Tūrisma attīstības biroja dibināšana nav uzskatāma par normatīvajiem aktiem neatbilstošu». Vienlaikus ministrija norāda, ka uz nodibinājumu attiecināma publisko iepirkumu procedūra, jo nodibinājuma valdē Rīgas pašvaldībai ir vairāk par 50% ieguldīto finanšu līdzekļu.Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) uzmanība tika vērsta gan uz Rīgas Tūrisma attīstības biroja izveides lietderību, gan atbilstību normatīvajiem aktiem. KNAB sniedzis atbildi, ka iesnieguma izskatīšanai pieprasīta papildus informācija, tāpēc atbilde uz iesniegumu tiks sniegta pēc pārbaudes rezultātu apkopošanas.Vēstulē premjerministram Valdim Dombrovskim (_JL_) _Delna _lūgusi sniegt skaidrojumu, vai valsts kā _airBaltic _akciju vairākuma turētāja piekrīt _airBaltic _dalībai nodibinājumā, kā arī paskaidrot, kāds ir ekonomiskais pamatojums _airBaltic _ieguldījumam jaunveidojamajā nodibinājumā laikā, kad valdība konceptuāli atbalstījusi pamatkapitāla paaugstināšanu nacionālajai lidsabiedrībai. Uz šo vēstuli Delna vēl nav saņēmusi atbildi, informē L.Stafecka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas