Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Deputāti pagaidām nav gatavi vienotam sabiedriskajam medijam

Lai arī jau vairāk kā gadu aktīvi diskutēts par nepieciešamību veidot vienu sabiedrisko mediju uz Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio bāzes, Saeimas deputāti tam tomēr nav gatavi. Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija šodien, skatot Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumprojektu otrajā lasījumā, tomēr noraidīja priekšlikumu jaunajā likumā paredzēt vienu sabiedrisko mediju

Tas gan nebūtu nozīmējis, ka jaunajam sabiedriskajam medijam būtu jāsāk strādāt līdz ar likuma pieņemšanu, jo Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP), kas iesniedza šodien noraidīto priekšlikumu, bija paredzējusi pārejas periodu vismaz pāris gadu garumā.

Par jauna sabiedriskā medija veidošanu balsoja komisijā ietilpstošie Jaunā laika, Tautas partijas, Saskaņas centra pārstāvji, pret bija Zaļo un zemnieku savienības, Pilsoniskās savienības pārstāvji un pie frakcijām nepiederošais deputāts Visvaldis Lācis, savukārt atturējās Oskars Kastēns (LPP/LC).

«Man tas bija pārsteigums,» Dienai balsojumu komentēja komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene (JL), paužot sarūgtinājumu, ka deputāti vārdos pauž atbalstu vienotam sabiedriskajam medijam, bet balsojums ir pretējs šim uzstādījumam. I.Circene gan pauda gatavību šādu priekšlikumu vēlreiz iekļaut, likumprojektu skatot trešajā galīgajā lasījumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas