Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

Dombrovskis: Cenšamies atrast sadarbības modeli, kas būtu pieņemams četrām partijām

Nākamās valdības veidošanas sarunās tiek mēģināts atrast pieņemams sadarbības modelis, kas ļautu nodrošināt, ka valdībā ir arī apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK, kā arī notiktu sadarbība arī ar Saskaņas centru.Tā trešdienas rītā intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Vaicāts, ko darīt, lai ko tādu panāktu, V.Dombrovskis teica: "Tas ir tieši šīs nedēļas konsultāciju jautājums, kuru mēs ar partijām, neformāli konsultējoties, cenšoties atrast sadarbības modeli, kas būtu pieņemams četrām partijām, jo, manuprāt, šis būtu optimālākais risinājums."Atbildot uz jautājumu, vai labākā koalīcija būtu no šīm četrām partijām, premjers atbildēja: "Es nezinu, vai tā būs koalīcija. Tieši tāpēc runāju nevis par koalīciju, bet par sadarbības modeli."Valdības veidošanas procesu V.dombrovskis nodēvēja par "pietiekami sarežģītu". "Mēs zinām, ka ir daudz pretrunu starp VL-TB/LNNK un Saskaņas centru, kurus mēs cenšamies atrisināt."

Par spīti esošajām neskaidrībām, koalīcijas veidotāji tomēr cer valdību apstiprināt jau 2.novembrī, kad uz pirmo sēdi sanāks 10.Saeimas deputāti.

V.Dombrovskis gan atzina: vai tas izdosies ir lielā mērā atkarīgs no Valsts prezidenta Valda Zatlera, jo viņš ir atbildīgs, kad tiks nosaukts jaunās valdības veidotājs. V.Dombrovskis uzsvēra: "Paliekam pie tā, ka valdību vajadzētu apstiprināt pēc iespējas ātrāk."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kurzemē piekauj dzērājšoferi

Dienvidkurzemes novada Gaviezē sestdien piekauts dzērājšoferis, kurš izraisījis avāriju, kopumā policija pret dzērājšoferi sākusi trīs administratīvo pārkāpumu procesus un vienu kriminālprocesu,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas