Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

Dombrovskis: trīs partijas izstrādā deklarāciju, trīs partijas veidos valdību

Premjers Valdis Dombrovskis koalīcijas sēdē piektdien piedāvāja savu redzējumu par valdības prioritātēm, principiem un nosacījumiem jaunās valdības veidošanā. Darbu pie tās deklarācijas sagatavošanas ir sākušas visas trīs tagadējās koalīcijas partijas – Vienotība, Zaļo un Zemnieku savienība, Visu Latvijai! - TB/LNNK, kuras ir deleģējušas savus pārstāvjus vairākām darba grupām.

Iepriekš bija izskanējis, ka VL-TB/LNNK varētu arī nebūt šajā koalīcijā, kuru veidotu tikai Vienotība un ZZS. Taču premjers uzsvēra, ka darbu pie deklarācijas ir sākuši visi trīs politiskie spēki un, ja visi spēs vienoties par prioritātēm, tad arī tie veidos nākamo valdību.

TB/LNNK priekšsēdētāja vietnieks Gaidis Bērziņš teica: «Ja mēs kopā sākam strādāt pie programmas, tad būtu dīvaini, ja mēs pēc tam vairs nebūtu koalīcijā.»

Premjers arī iepazīstināja ar koalīcijas veidošanas grafiku. Koalīcijai līdz 15.oktobrim ir jāvienojas par budžeta ietvaru un amatu sadalījumu starp partneriem atbilstoši to pārstāvniecībai 10.Saeimā. Ministru kandidātus paredzēts izvirzīt līdz 22.oktobrim, līdz tam pašam datumam ir jāpabeidz izstrādāt arī valdības deklarācija ministru kandidātu vadībā.

Valsts prezidents Valdis Zatlers ar 10.Saeimā pārstāvētajām partijām plāno tikties 15.oktobrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kurzemē piekauj dzērājšoferi

Dienvidkurzemes novada Gaviezē sestdien piekauts dzērājšoferis, kurš izraisījis avāriju, kopumā policija pret dzērājšoferi sākusi trīs administratīvo pārkāpumu procesus un vienu kriminālprocesu,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas