Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Dombrovskis: valdība par Jakānu, visticamāk, lems pēc nedēļas

Valdība par atstādinātā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora Dzintara Jakāna atbrīvošanu, ja finanšu ministrs Einars Repše (EM) to rosinās, visticamāk, lems pēc nedēļas – nākamotrdien.Pēc premjera Valda Dombrovska teiktā, rīt būs zināsm finanšu ministra lēmums par to, vai Dz.Jakānu viņš rosinās atbrīvot no amata.

Taču premjers šaubījās, vai šo jautājumu iekļaus jau rītdienas valdības sēdes darba kārtībā. Pēc premjera teiktā, jautājums par Dz.Jakānu "dažām partijām ir pietiekoši jūtīgs", tāpēc, visticamāk, par to vajadzēšot vienoties vēl nākampirmdien koalīcijas padomē.V.Dombrovskis konkrētāk neizteicās par to, vai Dz.Jakāns būtu jāatbrīvo, uzsverot, ka tā ir E.Repšes kompetence un viņam, ņemot vērā ierosināto disciplinārlietu ziņojumu, jāpieņem lēmums.Koalīcijas partneri par iespējamo Dz.Jakāna atbrīvošanu bija atturīgi. Gan Tautas partijas (TP), gan Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakciju vadītāji atzina, ka pagaidām nekādu ziņojumu vēl nav redzējuši, tāpēc viņiem nav skaidrs, vai Dz.Jakāna darbībā ir konstatēts kāds nopietns pārkāums, vai nav. Pirms lemt par Dz.Jakānu, gan ZZS, gan TP uzsver, ka vēlas iepazīties ar ziņojumu.Pats E.Repše uz koalīcijas padomi nebija ieradies.

Iepriekš finanšu ministrs neizslēdza, ka nākamās nedēļas valdības sēdē rosinās jautājumu par Dz.Jakāna atbrīvošanu no amata. E.Repšes preses sekretārs Aleksis Jarockis pirmdienas rītā Dienai sacīja, ka finanšu ministrs lēmumu par Dz.Jakāna atstādināšanu nav pieņēmis un to plāno izdarīt pirmdien vai otrdien.

Jau vēstīts, ka E.Repše (JL), kurš ir iepazinies ar disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas atzinumiem par Dz.Jakāna pārkāpumiem, sestdien paziņoja, ka divās disciplinārlietas epizodēs ir konstatējams disciplinārpārkāpums un to komisija lēmusi vienbalsīgi.

"Pēc iepazīšanās ar komisijas atzinumiem ir jāsecina, ka pārsteidzīgiem Jakāna kunga komentāriem, ka komisija nav konstatējusi pārkāpumus, nav pamata, jo tie neatbilst patiesībai. Komisija ir konstatējusi pārkāpumus, taču tās locekļiem dalās viedokļi par atsevišķiem pārkāpumiem, kā arī par soda piemērošanu," paziņoja E.Repše.

Iepriekš pats Dz.Jakāns atklāja, ka komisija ieteikusi divos gadījumos izteikt aizrādījumu.

(pievienotas pirmās piecas rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK

 

Dienesta atzinums Dz.Jakāna lietā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas