Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Igauņi piedāvā palīdzību kuģa glābējiem

Igaunijas robežsardzes pārstāvji pavēstījuši, ka ir gatavi iesaistīties glābšanas operācijā no uz sēkļa uzskrējušā kuģa "Mona Lisa" un piedāvāt Roņu salas un Sāremā apkaimē patrulējošo kuģu palīdzību, ja Latvijas varas iestādes vērsīsies pie viņiem ar šādu lūgumu.

Pirmdien pusdienlaikā sāktā pasažieru evakuācija no Irbes šaurumā uz sēkļa uzskrējušā kruīza kuģa "Mona Lisa" turpinās, pavēstīja Krasta apsardzes dienesta (KAD)priekšnieks Hermanis Černovs.

Savukārt KAD Preses virsniece Liene Ulbina teica, ka kuģa kapteinis lēmumu pieņēmis pēc konsultācijām ar Krasta apsardzes dienestu un Latvijas Jūras administrāciju, jo saņemts vētras brīdinājums.

Cilvēku evakuācijā iesaistīti Jūras spēku kuģi "Varonis", "Virsaitis", "Kristaps", "Gaisma", Valsts robežsardzes kuģi "Tīra" un "Randa". Bet Zviedrijas krasta apsardzes kuģis KBV-201 atrodas rezervē.

Ventspilī, lai risinātu visus evakuēto kuģa pasažieru un apkalpes locekļu jautājumus, kas saistīti ar pagaidu izmitināšanu, transportēšanu, kā arī ar drošību un nepieciešamās palīdzības sniegšanu, sasaukta pilsētas Civilās aizsardzības komiteja, kuru vada pašvaldības vadītājs.

Pēc cilvēku evakuācijas pabeigšanas turpināsies mēģinājumi kuģi novilkt no sēkļa. Kuģa glābšanas darbi turpinājušies visu nakti, bet pagaidām visi mēģinājumi izrādījušies neveiksmīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas