Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Ik gadu elektrolīniju kabeļu garumu palielinās par 200 kilometriem

Piektdien AS Latvenergo akcionāra sapulcē akceptēts kompānijas valdes plāns, kas paredz apjomīga meža apvidu līniju tīrīšanas programma 2,8 miljonu latu apmērā, kā arī elektrolīniju kabeļu garuma palielināšanu par 200 kilometriem. 

Latvenergo plānojis veikt vidējā sprieguma līniju automatizāciju, kas ļaus pārslēgumus operatīvajam dienestam attālināti, kā arī īstenot līniju bojājumu vietas programmu, kas nodos signālu dispečeram ātrākai bojājuma vietas lokalizācijai. 

Lai nodrošinātu ilgtermiņā drošu elektrotīklu ekspluatāciju, AS Sadales tīkls vidējā sprieguma līnijās ik gadu rekonstruē 840 km līniju. No tiem, - lai samazinātu apgādes pārtraukumus, par nepieciešamu atzīts mežainajos apvidos gadā zemes kabeļos vidējā spriegumā ieguldīt 200 km, tādējādi 35 gadu iekārtu kalpošanas ciklā, visas līdzšinējās gaisvadu līnijas būs kabeļu izpildījumā. 

Līdzīgi rekonstrukcijas apjomi ik gadu ir nepieciešami zemspriegumā - 1 200 km un 500 transformatoru punkti, kur esošās kailvadu līnijas pakāpeniski nomainīs ar kabeļu līnijām vai ar piekarkabeļu līnijām.

Jau ziņots, ka saziņā ar klientiem ārkārtas situācijā, klientiem tiks sniegta operatīvā statusa informācija par atslēgumu un tā novēršanas prognozi īsziņu veidā. 

Februārī jau uzsākta īsziņu sms izsūtīšana klientiem par negaidītiem atslēgumiem, bet tuvākajā laikā Latvenergo mājas lapā sāks darboties elektroenerģijas atslēgumu karte, kurā, mainot kartes mērogu, būs iespējams iepazīties ar detalizētāku informāciju par atslēgumiem tīklā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas