Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

Itālijas piekrasti sasniedz pirmais kuģis ar imigrantiem no Lībijas

Itālijas piekrasti svētdien sasniedzis kuģis ar aptuveni 300 afrikāņu imigrantiem no Lībijas.

Šī ir pirmā reize kopš plašo nemieru sākuma Lībijā, kad Eiropu sasniedz kuģis ar imigrantiem no šīs valsts.

"Līdz šim vienīgie imigranti, kas bija ieradušies Lampedūzā, bija tunisieši," skaidro ANO bēgļu aģentūras pārstāve Itālijā. "Šis ir pirmais kuģis no Lībijas, uz kura klāja atrodas cilvēki, kas bēg no militārā konflikta, asinsatriebības un represijām."

Uz kuģa atradās galvenokārt eritrieši un etiopieši, kas no Tripoles izbraukuši naktī uz piektdienu.

Kuģim bija radušās problēmas ar motoru un tajā sācis sūkties ūdens, kad to pārtvēra Itālijas krasta apsardze, kas imigrantus nogādāja kādā nelielā salā netālu no Lampedūzas. Iebraucēji tālāk ar prāmi tiks nogādāti Sicīlijā, kur tie nonāks bēgļu centrā.

Kā liecina Itālijas krasta apsardzes rīcībā esošā informācija, pašlaik ceļā atrodas vēl viens imigrantu kuģis no Lībijas. Uz tā klāja atrodas ap 200 cilvēku.

Tikmēr ziņu aģentūra ANSA vēsta, ka kāds zvejas kuģis netālu no Lampedūzas pamanījis vēl vienu imigrantu kuģi no Lībijas. Tā pārtveršanai izsūtīti divi krasta apsardzes kuģi.

Itālijā dzīvojošais eritriešu katoļu priesteris, kurš telefoniski sazinājies ar bēgļiem, savukārt informē, ka no Lībijas uz Itāliju pavisam devušies četri vai pieci kuģi, uz kuriem kopumā atrodas ap 1000 cilvēku.

2008.gadā Roma un Tripole parakstīja draudzības līgumu, kas saskaņā ar Itālijas varasiestāžu aplēsēm par 94% palīdzējis samazināt nelegālo imigrantu pieplūdumu.

Saskaņā ar šo līgumu Itālija bija apņēmusies investēt Lībijā piecus miljardus dolāru (2,49 miljardus latu), tādējādi sniedzot kompensāciju par šīs valsts okupāciju, kas ilga no 1911. līdz 1942.gadam. Savukārt Lībija pauda gatavību samazināt nelegālo imigrantu pieplūdumu Itālijā.

Itālijas valdība tagad šo līgumu ir apturējusi, brīdinot, ka Lībijas ilggadējā diktatora Muamara Kadafi režīma krišanas gadījumā uz Itāliju varētu doties simtiem tūkstoši cilvēku.

Arī pats Kadafi draudējis uz Eiropu nosūtīt miljoniem imigrantu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas