Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

Ja VL! pildīs programmu, Dombrovskis neredz problēmas; Šlesers jau prognozē valdības galu

Ja Visu Latvijai!, kurai ir lielāka pārstāvniecība nacionālās apvienības frakcijā, nekā Tēvzemei un brīvībai/LNNK, pildīs savu programmu, tad premjers Valdis Dombrovskis (JL) neredz šķēršļus sadarbībai valdībā ar šo politisko spēku, kuram Saeimā ir astoņi mandāti. To premjers atzina piektdien vakarā Latvijas Televīzijas raidījumā 100.

pants. Arī, atbildot uz jautājumu, kā Eiropā varētu reaģēt uz nacionāli radikālas partijas ienākšanu valdībā, V.Dombrovskis atbildēja līdzīgi - apvienības programmā nav nekā tāda, par ko vajadzētu uztraukties, tā esot saprotama un, ja VL darbosies šīs programmas ietvaros, tad tā spēs pārliecināt, ka ir prognozējams politiskais spēks.VL-TB/LNNK līderis, Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle _Dienai _uzsvēra, ka ir apņēmies darīt visu, lai nodrošinātu prognozējamību apvienības darbībā arī Eiropas izpratnes kontekstā, kā arī cīnīties par tās ieiešanu valdībā. Arī _Visu Latvijai!_ līdzpriekšsēdētājs Imants Parādnieks _Dienai _teica, ka galvenais uzdevums ir budžeta sagatavošana un VL ir gatava uzņemties atbildību par valdības lēmumiem, darboties saskaņā ar apvienības programmu. Viņaprāt, ir spēki, kuri meklē ieganstus, lai nepieļautu nacionālās apvienības iesaistīšanos varā.Pēdējās dienās valdības veidotāji ir saņēmuši signālus, ka ir bažas, vai _Visu Latvijai!_, kurai nav parlamentāra darba pieredzes, ar saviem publiskiem nacionāli radikāliem izteikumiem nekaitēs valdībai. Tāpēc neoficiāli tiek mudināts valdību veidot tikai diviem politiskajiem spēkiem _Vienotībai _un Zaļo un Zemnieku savienībai, kam kopā ir 55 balsis, kas ir trausls vairākums.Tikmēr apvienības _Par labu Latviju!_ līderis Ainārs Šlesers, kura pārstāvētajam politiskajam spēkam nav izredzes iekļauties šajā koalīcijā, jau prognozē šīs valdības krišanu "uz Valsts prezidenta vēlēšanām", kas varētu būt nākama gada maija beigās, vai jūnija sākumā. A.Šlesers lēš, ka Sarmīte Ēlerte no _Vienotības _un Zaļo un Zemnieku savienības premjera kandidāts Aivars Lembergs nekad nevarēšot vienoties par vienu prezidenta kandidātu. Jāatgādina, ka Valdim Zatleram ir tiesības atkārtoti kandidēt prezidenta vēlēšanās uz vēl vienu četru gadu pilnvaru termiņu.A.Šlesers izteica sajūsmu, ka nacionālās idejas tagad pārstāvēs "tie jaunie čaļi, kuriem tās patiešām ir svarīgas, tas liks radikalizēties arī Pilsoniskās savienības nacionālajai daļai, bet Ģirtam Kristovskim būs grūti ar viņiem sacensties". Sacensība par nacionālajām idejām, ekonomiskos jautājumus atstās otrajā plānā, kas nenākšot par labu valdības stabilitātei, teica A.Šlesers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kurzemē piekauj dzērājšoferi

Dienvidkurzemes novada Gaviezē sestdien piekauts dzērājšoferis, kurš izraisījis avāriju, kopumā policija pret dzērājšoferi sākusi trīs administratīvo pārkāpumu procesus un vienu kriminālprocesu,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas