Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Jaunzeme-Grende: Ja nepatīk, ka oligarhi maksā partijām, cilvēkiem aktīvāk tajās jāstājas

Sabiedrība nesaprot, ka būtu jāstājas savās partijās, jāmaksā biedru nauda kaut maz, bet kopā sanāktu daudz, lai partijas nebūtu atkarīgas no lieliem maksātājiem. Lai tā nauda, ko samet iedzīvotāji, ir lielāka un nozīmīgāka nekā tā, ko maksā kāds, kas grib kaut ko izbīdīt.Tā intervijā laikrakstam Diena sacīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētāja Žaneta Jaunzeme-Grende.

"Kad ir vēlēšanas, iedzīvotāji domā, ka viss, ko politiķi sola, arī notiks. Bet, kad pienāk tā darbošanās, izrādās, ka arī politiskajām partijām vajag naudu, tāpat kā kamerai, lai veidotu kvalitatīvu politiku. Tad ir jautājums, kur partijas ņem naudu," sacīja Ž.Jaunzeme-Grende. Viņa norāda, ka ideāli būtu, ja katrā partijā būtu 10 000 biedru, kuri samaksātu 50-100 latu gadā savai partijai par to, ka tā veido kaut kādu politiku. "Taču īstenība ir tāda, ka katrai partijai samaksā kādi 20 vai 30 naudīgākie un, kad pienāk atskaites brīdis, tie naudīgākie saka: nu, kur tad ir solījumu pildījums?""Ja iedzīvotāji grib mainīt sistēmu, ir pilnīgi skaidrs, ka būs jāmaksā vai nu partijām, vai sabiedriskajām organizācijām. Nevar gribēt, ka viss notiks tāpēc vien, ka tam ir jānotiek. Ja cilvēki nekur aktīvi neiesaistās - ne sabiedriskajās, ne politiskajās organizācijās -, tad izmaiņu nebūs. Gala secinājums, ja runājam par tālāko virzību: ja katrs cilvēks pats sevī neizdara šo izmaiņu, ko tad es īsti Latvijā gribu, kas tad ir tā kārtība, kādā veidā tās lietas šeit darīsim... Ja mums nepatīk, ka oligarhi maksā partijām, mums ir jāsaprot, ka mums par to būs jāmaksā, lai partijas kalpotu mums," sacīja Ž.Jaunzeme-Grende.Jautāta, vai viņa sevi saredz politiskajā procesā nākotnē, Ž.Jaunzeme-Grende saka: "Es secināju, ka politikai esmu par naivu, naiva ideāliste. Es patiešām ticēju, ka politiķi no diskusijās pirms vēlēšanām solītā pildīs vismaz pusi, bet gandrīz neko. Par budžetu, par nodokļiem, par sadarbību ar nevalstisko sektoru. Iestājās oktobris, un šķita, ka ir iestājies atsalums. Teicām, lai neceļ sociālo nodokli, ka var atrast alternatīvas, uz to bija politiķu atbilde, ka mēs koalīcijā nevaram vienoties. Tik ļoti tos melus pārdzīvoju, es to nevaru pieņemt. Tas ir viens no argumentiem [aiziešanai no LTRK] - nespēju pieņemt šo dubulto morāli. Kā es varu atkal no jauna runāt ar tiem cilvēkiem, ka es viņiem vairs neticu?"**_Pilnu interviju lasiet laikrksta Diena piektdienas numurā!_**

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas