Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Jēkabpils pašvaldība sola palīdzēt cietušajiem policistiem

Jēkabpils pilsētas pašvaldība neatkāpjas no solījuma palīdzēt 25.janvāra apšaudē cietušajiem policijas darbiniekiem un meklēs risinājumus, kā izmaksāt viņiem šī gada 3.marta lēmumā paredzēto finansējumu, informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Bite.

Otrdien Jēkabpils pilsētas pašvaldības saņēma un iepazinās ar Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) oficiālo viedokli par to, ka Iekšlietu ministrijas piedāvātais risinājums finansiāla atbalsta sniegšanai apšaudē cietušajiem policistiem ir neatbilstošs likumu prasībām.

V.Dombrovskis žurnālistiem pirmdien sacīja, ka Jēkabpils pašvaldībai ir jāizveido speciāls pašvaldības apbalvojums, lai juridiski korekti būtu iespējams finansiāli palīdzēt policistiem, kuri piedalījās spēļu zāles uzbrucēju notveršanā.

Premjers norādīja, ka šādu pašvaldības apbalvojumu juridiski izveidot ir vienkārši un tādējādi pašvaldība varētu izmaksāt nepieciešamos naudas līdzekļus. V.Dombrovskis atzina, ka pastāvošā likumdošana ir sarežģīta un dažādi interpretējama, jo Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs iepriekš secinājis, ka pašvaldība nevar naudu policistiem izmaksāt tieši, jo tā pastāvot korupcijas riski, bet šo līdzekļu ieskaitīšana Iekšlietu ministrijas budžetā likuma izpratnē būtu līdzekļu izšķērdēšana.

Tāpēc kā īstermiņa problēmas risinājums būtu pašvaldības apbalvojuma fonda izveide, kas jau pārrunāta ar Jēkabpils domes vadību, bet ilgtermiņā ministrijām jau uzdots sagatavot priekšlikumus likumdošanas izmaiņām, lai ziedojums valsts budžetā netiktu uzskatīts par naudas izšķērdēšanu, izteicies premjers.

Kā ziņots, trīs mēnešus kopš traģiskajiem notikumiem Jēkabpilī, kad noziedznieki policijas formās mēģināja aiznest spēļu zāles laupījumu un sašāva savus kolēģus, smagi ievainotais policists Rems Šveds un Salvis Tihanovskis ir atstāti tikpat kā bez iztikas līdzekļiem - atlabšanai nepieciešamo fizioterapiju nav iespējams veikt, jo ne valsts un pašvaldība, ne arī spēļu zāle nav atradusi likumīgu veidu, kā viņiem palīdzēt, vēstīja TV3 raidījums Nekā personīga.

Ievainojumi abiem policistiem arvien vēl neļauj atgriezties dienestā, fizioterapija vajadzīga Šveda kājai, kas kļuvusi nejūtīga. Taču ar slimības naudu, kas mēnesī ir virs 200 latiem, abi policisti nespēj uzturēt ģimeni. Abiem aug divi mazgadīgi bērni. Tihanovskis savā ģimenē ir vienīgais apgādnieks.

Jēkabpils pašvaldība gribējusi palīdzēt abiem policistiem ātrāk atlabt un ziedot katram 1000 latu. Kopā Jēkabpils apšaudē iesaistītajiem arī citiem policijas darbiniekiem pašvaldība vēlējusies izmaksāt 4400 latu. Tomēr tas nav izdarīts, jo ziedot pašvaldība valsts policistiem nedrīkst, tas uzskatāms par interešu konfliktu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas