Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Siliņa: Dombrovskim Eiropas Komisijā uzticētais portfelis ir ļoti ietekmīgs

Valdim Dombrovskim Eiropas Komisijā (EK) uzticētais portfelis ekonomikas uz produktivitātes jomā ir ļoti ietekmīgs "smagsvaru portfelis", otrdien preses konferencē pauda Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Premjere norādīja, ka Dombrovskim būs uzticēti jautājumi saistībā ar birokrātijas mazināšanu, kas, viņasprāt, ir ļoti būtiski un kas nozīmējot to, ka Dombrovskis ir ieredzēts Eiropā, un viņš ar savu profesionalitāti varēs tur turpināt darbu.

Tāpat Ministru prezidente atzīmēja, ka Eiropas Savienībā līdz šim šos portfeļus pārvaldījušas tādas valstis kā Itālija un Francija. "Šis ir arī portfelis, kur tiek uzraudzīti Eiropas Savienības dalībvalstu budžeti un makroekonomiskie rādītāji - tas ir portfelis ar diezgan lielu ietekmi Eiropas Savienības telpās," sacīja Siliņa.

Kā ziņots, EK prezidente Urzula fon der Leiena otrdien iepazīstināja ar jauno EK sastāvu nākamajiem pieciem gadiem, un jaunajai EK darbu paredzēts sākt 1.novembrī.

Latvijas pārstāvim Valdim Dombrovskim EK būs dubulta loma. Viņš būs ekonomikas un ražīguma komisārs, kā arī viņam uzticēta īstenošanas un vienkāršošanas komisāra pienākumi. Par šo darba daļu viņš būs tieši pakļauts Leienai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas