Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

KNAB ierosina saukt pie kriminālatbildības VID FP izmeklētāju

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Ģenerālprokuratūrai kriminālprocesa materiālus, ierosinot saukt pie kriminālatbildības Valsts ieņēmumu dienesta Latgales reģiona Finanšu policijas (FP) izmeklētāju par kukuļa 5 000 eiro pieprasīšanu, _Diena.lv _informēja KNAB pārstāve Diāna Kurpniece.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka saistībā ar kāda uzņēmuma finanšu darījumiem un VID veikto auditu FP izmeklētājs 2008.gada augustā pieņēmis tam labvēlīgu lēmumu – par atteikšanos uzsākt kriminālprocesu.

KNAB uzskata, ka kriminālprocesa materiāli liecina, ka, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli, FP izmeklētājs par savu tiešo dienesta pienākumu veikšanu no uzņēmuma amatpersonas apzināti prettiesiski pieprasīja materiālu labumu 5 000 eiro apmērā. Lai īstenotu savu nodomu, FP izmeklētājs noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā iesaistīja starpnieku, kurš uzkūdīja uzņēmuma pārstāvi dot kukuli FP amatpersonai.

Aizdomās par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu FP izmeklētājs un privātpersona tika aizturēti 2008.gada oktobrī. Patlaban abām amatpersonām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, t.sk. FP amatpersonai – aizliegums ieņemt amatus FP.

Uzskatot, ka pirmstiesas izmeklēšanas laikā ir savākti pietiekami pierādījumi, KNAB izmeklētājs ierosina uzsākt kriminālvajāšanu pret aizdomās turēto FP izmeklētāju par kukuļa pieprasīšanu pēc Krimināllikuma (KL) 320.panta otrās daļas, savukārt pret otru aizdomās turēto personu par līdzdalību kukuļdošanā pēc KL 323.panta un 20.panta trešās daļas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas