Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Kredīņēmēju apvienība: dzīvojamās platības nodokļa ieviešana iznīcinās namīpašniekus

Plānotais nekustamā īpašuma nodoklis par dzīvojamo platību finansiāli iznīcinās lielāko daļu namu īpašnieku, prognozē Latvijas Kredītņēmēju apvienība (turpmāk – LAKRA). Organizācija uzskata, ka jauns nodoklis nedos cerēto efektu un plānotos ieņēmumus.

„Tajā brīdī, kad mājsaimniecības un uzņēmēji sapratīs, ka visus pieprasītos maksājumus tāpat nevar veikt, iespējams, viņi pārstās maksāt nodokļus vispār. Šādi mēģinājumi papildināt valsts budžetu, ļoti īsā laikā nodarīs tam neatgriezenisku kaitējumu. Turklāt nav skaidrs, kāpēc šāds nodoklis ir jāievieš tieši tad, kad visvairāk vajadzētu domāt par to, kā palīdzēt cilvēkiem pārciest krīzi, nepalielinot jau esošās parādsaistības un neiedzenot cilvēkus jaunos parādos,” norāda LAKRA valdes priekšsēdētājs A.Gorenko.

LAKRA uzskata, ka veidojas absurda situācija – valdība it kā runā par „palīdzību” kredītņēmējiem, bet tajā pašā laikā samazina iedzīvotāju ienākumus un palielina izdevumus, radot jaunus un paaugstinot esošos nodokļus un nodevas.

„Jauns nodoklis grauj valsts iedzīvotāju ticību valdības kompetencei un izpratnei par pašreizējo ekonomisko situāciju,” uzskata A. Gorenko.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas