Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Lai pievienotos "Vienotībai", būs nepieciešama visu apvienības partiju piekrišana

Politisko partiju Jaunais laiks (JL), „Pilsoniskā savienība” (PS) un „Sabiedrība Citai Politikai” (SCP) valdes vienojušās par apvienības „Vienotība” Statūtu pamatprincipiem un institucionālo shēmu, nosakot apvienības līdzpriekšsēdētāju un valdes funkcijas un pilnvaras. Saskaņā ar tiem jaunu politisko spēku uzņemšana apvienībā būs iespējama tikai gadījumos, kad to atbalsta visas _Vienotībā _ietilpstošās partijas. Statūtu principos arī noteikts apvienības priekšsēdētāja rotācijas princips un kura institūcija izlemj svarīgus jautājumus, piemēram, dalību valdībā.

Jau vēstīts, ka individuālas sarunas par iesaistīšanos jaunajā politiskajā spēkā veiktas gan ar Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju, Tēvzemei un Brīvībai/LNNK, Jaunlatvija un Kristīgo demokrātu savienību. Nu Vienotību veidojošās partijas vienojušāss, ka par apvienības paplašināšanu - jaunu partiju uzņemšanu apvienībā – ar savas partijas dotu mandātu būs tiesīgi lemt apvienības līdzpriekšsēdētāji – katras apvienību veidojošās partijas priekšsēdētāji, turklāt šādam lēmumam būs nepieciešama vienprātība.

"Ar šo vienošanos, kas definē gan lēmumu pieņemšanas principus, gan apvienības un apvienību veidojošo partiju institūciju un amatpersonu kompetences jomas, esam soli tuvāk 6.martā plānotajai partiju apvienības „Vienotība” dibināšanai, norāda partiju vadītāji.

Saskaņā ar Statūtu pamatprincipiem apvienības kopsapulces kompetencē būs apvienības dibināšana, reorganizēšana, statūtu un programmas apstiprināšana.

„Vienotības” valde - līdzpriekšsēdētāji un partiju valžu deleģētie pārstāvji ne vairāk kā 15 cilvēku sastāvā - būs tiesīgi apstiprināt vēlēšanu kandidātu sarakstus Saeimas, Eiropas Parlamenta un pašvaldību vēlēšanām. Tāpat valdes kompetencē būs lēmuma pieņemšana par apvienības dalību valdībā. Valdes priekšsēdētājs uz viena gada pilnvaru termiņu tiks apstiprināts no līdzpriekšsēdētāju vidus, katru nākamo termiņu ievēlot pārstāvi no citas apvienību veidojošās partijas.

Tāpat Statūtos paredzēts izveidot apvienības Ētikas un Revīzijas komisijas un noteikt, ka apvienību veidojošās partijas ir tiesīgas slēgt sadarbības līgumus ar citām partijām vai nevalstiskajām organizācijām.

Kā iepriekš ziņots, partijas Jaunais laiks, „Pilsoniskā savienība” un „Sabiedrība Citai Politikai” 2009.gada augustā vienojās par spēku konsolidēšanu - apvienības izveidošanu 10.Saeimas vēlēšanām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas