Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Latvijā arvien vairāk ģimeņu, kas nespēj pabarot bērnus

Katru mēnesi pieaug to ģimeņu skaits, kas lūdz palīdzību projekta „Paēdušai Latvijai” ietvaros - pašlaik jau 11 067 ģimenes nespēj pabarot savus bērnus un paēst paši un tāpēc, neredzot citu iespēju, vēršas labdarības portālā Ziedot.lv un tā sadarbības organizācijās ar iesniegumiem, lai saņemtu pārtikas pakas.

Līdzekļu trūkuma dēļ līdz 15.februārim projekta “Paēdušai Latvijai” ietvaros vismaz vienu pārtikas paku saņēmušas 9103 ģimenes jeb aptuveni 34 tūkstoši iedzīvotāju no vairāk nekā 70 Latvijas novadiem, informē Ziedot.lv. Pārējie vēl arvien gaida palīdzību.

„Katru mēnesi mēs saņemam aptuveni 2000 jaunus iesniegumus, kur ģimenes lūdz palīdzēt ar pašu minimumu – pārtikas paku -, lai varētu pabarot savus bērnus! Situācija kļūst arvien katastrofālāka, jo daudzi, kas pirms gada vēl varēja nodrošināt ar iztiku sevi un varbūt pat palīdzēt vecākiem vai radiniekiem, pašreiz ir nokļuvuši neapskaužamā situācijā – viņiem nav ko ēst!” saka labdarības portāla Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta.

Pašlaik saziedoti 120 023 lati, no kuriem izlietoti 112 795 lati, iegādājoties produktus 12 270 pārtikas pakām, kuru kopējais svars 173 tonnas. „Lai palīdzību saņemtu iespējami vairāk ģimeņu, pašlaik cenšamies pārtikas pakas dalīt cilvēkiem, kuri tās vēl nav saņēmuši, bet pārējiem lūdzam nedaudz pagaidīt,” saka R.Dimanta, aicinot arī iedzīvotājus būt saprotošiem.

„Paēdušai Latvijai” 2009.gadā kopumā saziedoti 33 472 lati. Savukārt 2010.gadā pavisam saziedoti 86 814 lats, no kuriem 38 919 lati ziedoti, izmantojot labdarības tālruni 90006484, portālā Ziedot.lv – 19 026 lati un „Maxima” veikalu tīklā izvietotajās ziedojumu kastītēs – 28 869 lati.

„Paēdušai Latvijai” vienai ģimenei mēnesī piešķir pārtikas palīdzību 12 kilogramu apjomā, un šajā pakā ietilpst putraimi, grūbas, rīsi, griķi, auzu pārslas, pelēkie zirņi, makaroni, milti, eļļa, gaļas vai zivju konservi, cukurs, sausais piens, sausais buljons, maize un tēja. Vienas šādas pārtikas pakas vērtība ir vidēji 8,5 lati.

Ziedojumi pārtikas veidā saņemti no deviņiem uzņēmumiem – „Maxima”, „Unilever Baltic LLC”, zemnieku saimniecības „Kunturi”, „Hanzas Maiznīca”, „Milda KM”, „Otaņķu Dzirnavnieka”, „Rīgas Dzirnavnieks”, „MedProf” un „Iecavnieks”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK

Plašāka informācija par ziedošanas iespējām šeit.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas