Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Latvija atbalsta Lībijas pagaidu padomes tiesības atrasties ANO

ANO Ģenerālajā asamblejā, kas sāksies nākamnedēļ Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV), plānots lemt, vai Lībijas Pagaidu pārejas nacionālajai padomei ir tiesības pārstāvēt Lībiju Apvienoto Nāciju Organizācijā (ANO). Latvija atbalsta padomes tiesības atrasties ANO, intervijā aģentūrai BNS apliecināja Ārlietu ministrijas (ĀM) politiskais direktors Andris Razāns.

Viņš pastāstīja, ka šogad ANO Ģenerālās asamblejas sesijā, kurā piedalīsies arī Latvijas prezidents un ārlietu ministrs, viens no galvenajiem jautājumiem būs saistīts ar Lībiju.

"Jautājums ANO Ģenerālajā asamblejā būs par to, vai Pagaidu nacionālajai padomei dot tiesības ANO pārstāvēt Lībiju. Lībija ir ANO dalībvalsts, neviens tai nav atņēmis vietu, bet, kas sēž zālē, kas runā Lībijas vārdā? Tā būtu Pagaidu nacionālā padome," paskaidroja Razāns.

Viņš sacīja, ka pašlaik atbalsts padomes tiesībām pārstāvēt Lībiju ANO ir spēcīgs ne tikai Eiropas Savienības valstu, bet arī Arābu līgas vidū.

"Pat valstis, kas sākotnēji ļoti skeptiski izturējās pret Pagaidu nacionālo padomi, pēdējās dienās paziņojušas, ka sadarbosies ar šo padomi kā Lībijas leģitīmu tautas pārstāvi. Es nedomāju, ka te varētu būt kādas lielas nejaušības," prognozēja politiskais direktors.

Viņš pavēstīja, ka arī Latvija atbalsta padomes tiesības pārstāvēt Lībiju.

"Mēs atbalstām, ka Pagaidu pārejas nacionālajai padomei ir tiesības atrasties ANO un pārstāvēt Lībiju. Ārlietu ministrs to ir daudzkārt uzsvēris. Valdības pozīcija ir tāda, ka mēs atzīstam pagaidu pārejas padomi kā leģitīmu Lībijas tautas pārstāvi līdz brīdim, kad tiek izveidota jauna demokrātiski norīkota valdība," norādīja Razāns.

ĀM politiskais direktors uzsvēra, ka diktatora Muammara Kadafi režīms Lībijā ir gāzts un kā leģitīms tautas pārstāvis darbojas Pagaidu pārejas nacionālā padome līdz likumīgi ievēlēta parlamenta sanākšanai un valdības iecelšanai. Pārejas padome pilda pagaidu valdības funkcijas, tā sagatavo šo pāreju, pusotra gada laikā viņi īstenos savu pārmaiņu plānu, kam ir jānoved pie jaunas demokrātiskas valsts, klāstīja Razāns.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš no 19. līdz 26.septembrim uzturēsies vizītē ASV, lai piedalītos ikgadējā ANO Ģenerālās asamblejas sesijā. Prezidents uztāsies ar runu. Latviju sesijā pārstāvēs arī ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas