Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Latvijas bagātnieki nav gatavi atsaukties aicinājumam pusi naudas ziedot labdarībai

Šonedēļ pasaulē skaļi izskanējušais ASV miljardieru Bila Geitsa un Vorena Bafeta aicinājums turīgajiem cilvēkiem vismaz pusi no nopelnītā ziedot labdarībai Latvijas turīgāko cilvēku saimē nav uztverts ar īpašu sajūsmu un atbalstu, secina Diena. Latvijas miljonārs Kirovs Lipmans šādu aicinājumu sauc pat par nekorektu, citi savukārt sūdzas, ka tik bagāti jau gluži nav, bet Dzintara saimnieks miljonārs Iļja Gerčikovs atzīst, ka paši vēl gana izsalkuši pēc naudas. Tiesa, daļa norāda, ka labdarībā tomēr piedalās un ziedo ap desmit procentiem no saviem gada ienākumiem.

Gandrīz visi laikraksta aptaujātie turīgie Latvijas iedzīvotāji apgalvo, ka labdarībai gadā atvēl desmito daļu no saviem ienākumiem. Daudzi norāda, ka viņu bagātība ikdienā nav reāli pieejama, jo tā ieguldīta uzņēmumos, par kuru izdzīvošanu jācīnās, turklāt pastāv atšķirības bagātības izpratnē. «Latvijas miljonāri ne vien finansiāli ļoti atpaliek no pieminētā Bila Geitsa, bet arī mentāli un kultūras ziņā,» norāda uzņēmuma Dzintars vadītājs Iļja Gerčikovs. «Redziet, ASV miljardieri jau apguvuši mērenu attieksmi pret nopelnīto naudu, bet Latvijas uzņēmējs vēl ne. Viņš vēl ir izsalcis, vēl dzenas pēc naudas.»

«Šāds aicinājums man izklausās pēc spiediena un atgādina nacionalizācijas procesu,» saka uzņēmuma Grindeks padomes priekšsēdētājs, miljonārs Kirovs Lipmans, uzskatot, ka šāda aģitēšana viņam rada pretēju reakciju - norobežošanos no ziedošanas. Viņš gan pats ziedojot regulāri - esot vairāku skolu mecenāts, periodiski ziedo bērniem invalīdiem un hokeja pasākumiem, veltot tam nedaudz mazāk kā desmit procentus no saviem kopējiem gada ienākumiem.

Latvijas miljonāru viedokļus par ASV bagātnieku ierosinājumu lasiet laikrakstā Diena vai arī tās elektroniskajā versijā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas