Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Leiškalnam morālais sagurums un sabiedrības attieksme mudina pamest aktīvo politiku

Pieredzējušais parlamentārietis Kārlis Leiškalns (Tautas partija, TP) ir iekšēji nobriedis līdz ar šo Saeimas sasaukumu dalību aktīvajā politikā pārtraukt, savu noskaņojumu skaidrojot ar "morālu sagurumu" un sabiedrības attieksmi pret parlamentāriešu darbu.

Deputāts aģentūrai BNS apliecināja, ka šī doma viņam jau ir ilgāku laiku, taču pagaidām viņš par to partijā nav runājis.

"Neviens jau partijā vēl nav runājis par vēlēšanu sarakstu," sacīja tautas kalps, norādot, ka tas būtu vēl pāragri. Leiškalns, skaidrojot savu lēmumu, atkārtoti apliecināja lojalitāti partijai un to, ka no politiskā spēka gan viņš aiziet negrasās.

"Katrā ziņā no partijas ārā stāties nav man nolūka," apstiprināja politiķis. Vienlaikus tautas priekšstāvis tomēr noraidīja iespēju, ka, aizejot no parlamenta, viņš varētu aktīvāk pašā partijā rīkoties un ieņemt kādu amatu.

"Nē, nē, es neesmu tāds - nevaru uzņemties līdera lomu tagad," teica Leiškalns.

Tomēr deputāts piebilda, ka viņš piedalīšoties kampaņā, ja TP vadība to uzskatīšot par vajadzīgu, taču personīgi viņš vēlētos pievērsties citām lietām.

"Tā mana sajūta ir, ka nedomāju startēt nākamajās vēlēšanās - tā ir mana iekšējā vēlme," skaidroja ilggadējais parlamentārietis, vienlaikus arī paužot pārliecību, ka partijas biedri pret to, visticamāk, arī neiebildīs, jo patlaban politiskajam spēkam ir nepieciešams kas cits.

"Tautas partijai pašlaik, nav ko noliegt, ir zināmas problēmas. .. Tautas partijai tagad ir jācīnās par jauniem līderiem - pamatkodolu, kas spētu ne tikai pārliecināt, bet arī piedāvāt risinājumus," atzina politiķis.

"Ārkārtīgi grūti ir man - vecam, resnam un salīdzinoši nabadzīgam deputātam - uzcītīgi darīt to darbu un klausīties, kā tas tiek kritizēts," pārdomās dalījās tautas kalps. Deputāts arī teica, ka viņu tomēr interesē, ko domā iedzīvotāji, un "ir ļoti nepatīkami lasīt tos komentārus par sevi".

Tomēr Leiškalns apliecināja, ka viņam joprojām likumdevēja darbs šķiet aizraujošs un patīk, arī par savām profesionālajām iemaņām likumprojektu un priekšlikumu sagatavošanā viņš jūtas pārliecināts. Tautas kalps uzsvēra, ka tas nav fiziskais, bet gan morālais nogurums, kas viņu vedina domāt par aiziešanu no aktīvās politikas.

Atbildot uz jautājumu par iespējamo nodarbošanos pēc parlamenta pamešanas, Leiškalns pauda pārliecību, ka "galīgi bez darba jau nepaliks un nav jau tālu arī vairs pensijas vecums". Viņam jau esot pat viens darba piedāvājums no kādas sabiedrisko attiecību aģentūras.

Leiškalns no Demokrātiskās partijas saraksta tika ievēlēts jau 5.Saeimā, vēlāk izstājās no partijas frakcijas un iestājās "Latvijas ceļā". Leiškalns bijis arī 6. un 7.Saeimas deputāts. Darbību "Latvijas ceļā" viņš apturēja 2004.gada martā.

Savukārt 9.Saeimas vēlēšanās Leiškalns balotējās jau no Tautas partijas saraksta.

Leiškalns savulaik ieņēmis arī Iekšlietu, Ārlietu un Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra amatu, bijis Latvijas Ceļinieku asociācijas prezidents, "Latvijas Valsts mežu" padomes loceklis, Latvijas Ostu asociācijas izpilddirektors.

Viņam bijusi pieredze arī sabiedrisko attiecību jomā - savulaik Leiškalns ieņēmis Rīgas Brīvostas pārvaldes Sabiedrisko attiecību departamenta direktora amatu un bijis "Gerkens&Co" reklāmas nodaļas vadītājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas