Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Lembergs: Turēšu Šleseru pie vārda

Ainārs Šlesers (LPP/LC) nesirgst ar zemu pašnovērtējumu, ja uzsakata, ka Rīga varētu kļūt par nopietnu konkurentu Ventspils ostai, tā secinājis Ventspils mērs un Ventspils Brīvostas pārvaldes valdes priekšsēdētājs Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij). Tomēr A.Lembergs norāda, ka vispirms viņš gribētu redzēt darbus. A.Šlesers ir Rīgas vicemērs un ievēlēts arī Rīgas Brīvostas valdes priekšsēža amatā.

A.Lembergs uzskaita, ka Ventspilī pēdējos četros gados uzbūvēti un ekspluatācijā nodoti pieci jauni termināļi,  kuros pēc A.Lemberga teiktā ir 300 jaunu darba vietu. “Ņemot vērā, ka Rīga iedzīvotāju skaita ziņā ir 20 reizes lielāka nekā Ventspils, tad Šlesera kungam jāpanāk 100 jaunu terminālu darbība Rīgas ostā ar 6000 jaunām darba vietām. Ventspilī pēdējos septiņos gados darbu uzsākuši 19 jauni rūpniecības uzņēmumi ar 1500 jaunām darba vietām, sekojoši, būtu tikai korekti, ja Rīga atvērtu 400 jaunas ražotnes ar 30 000 jaunām darba vietām. Kopējais piesaistīto publisko un privāto investīciju apjoms Ventspils ostā ir 360 miljoni latu, priekš Rīgas cienīgs būtu skaitlis - 7,2miljardi latu,” rēķina A.Lembergs.

Ja Šlesera kungs šādus rezultātus sasniegs, tad viņš patiesi ir cienīgs savu vārdu krājumu papildināt ar vārdu kopu nopietns konkurents, norāda Ventpils pilsētas mērs.

A.Šlesers Latvijas televīzijas raidījumā Labrīt Latvija sacīja, ka pēc viņa ievēlēšanas Rīgas brīvostā Rīgas osta būs nopietns konkurents Ventspilij. "Lemberga kungam ir ļoti cienījams pretinieks, kurš radīs daudz darba arī viņam," par viņa teikto LTV vēstīja LETA. Sākšoties nopietna konkurence starp Latvijas ostām, jo tās cīnās par vienām un tām pašām kravām. A.Šlesers uzskata, ka savstarpēja konkurence ir ieguvums visiem.

Viņš arī norādīja, ka plānojis tikties ar vietējiem uzņēmējiem, lai runātu par iespējām izvest no krīzes valsti. Tikšanās paredzēta nākamtrešdien, 15.jūlijā. Šādas tikšanās tiek plānotas reizi mēnesī.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas