Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

LRA lūgs Rasnačam skaidrojumu par situāciju ar maksātnespējas administratoriem un Stambulas konvenciju

Pēdējā laikā plaši izskanējušo problēmu tieslietu jomā dēļ Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Saeimas frakcija ir uzaicinājusi uz frakcijas sēdi tieslietu ministru Dzintaru Rasnaču (NA). Sarunā plānots spriest arī par situāciju ar maksātnespējas administratoriem un Stambulas konvencijas jautājumu.

Uz tikšanos aicināti arī mediju pārstāvji, un tā notiks LRA frakcijas sēdes laikā pirmdien, 16.maijā, plkst.16 Jēkaba ielā 16, 314.kabinetā.

Tikšanās laikā LRA lūgs ministram skaidrot jautājumus par maksātnespējas administratoriem, nekustamo īpašumu reģistrēšanas pilnveidošanu un kadastrālajām vērtībām, problēmām tiesu sistēmā, valdības prioritātēm tieslietu jomā, nekustamo īpašumu pārvaldīšanu Tieslietu ministrijā, kā arī Stambulas konvenciju, aģentūru LETA informēja politiskā spēka frakcijas priekšsēdētājs Dainis Liepiņš.

LETA jau ziņoja, ka valdība otrdien pēc diskusijām, kurās izskanēja arī savstarpēji pārmetumi, atbalstīja Stambulas konvencijas ratifikāciju un parakstīšanu. Parakstot konvenciju, tai tiks pievienota deklarācija, kurā Latvija paziņos, ka piemēros konvenciju atbilstoši Latvijas Satversmē noteiktajiem principiem un noteikumiem.

Tieslietu ministrija neatbalstīja šādu soli, izplatot "juridisko analīzi", kurā apgalvots, ka Stambulas konvencija "klaji ignorē" gan Satversmes 112.pantā, gan starptautiskajos cilvēktiesību dokumentos garantētās vecāku tiesības bērnu izglītībā. Turklāt netiekot ņemta vērā arī vecāku reliģijas brīvība, kas ir nesaraujami saistīta ar tiesībām izglītot savus bērnus saskaņā ar savu reliģisko pārliecību un filozofiskajiem uzskatiem.

Savukārt Labklājības ministrijas (LM) sagatavotajā informatīvajā ziņojumā teikts, ka ar konvenciju tiek izveidots visaptverošs tiesiskais ietvars, lai pasargātu sievietes no vardarbības. Tiesiskais ietvars ir vērsts uz vardarbības pret sievietēm un meitenēm un vardarbības ģimenē novēršanu un izskaušanu, kā arī vainīgo sodīšanu par vardarbību. LM atbalsta konvencijas ratifikāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas