Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Martā ugunsgrēkos bojā gājuši 25 cilvēki

Martā reģistrēti 587 ugunsgrēki un bojā gājuši 25 cilvēki, tajā skaitā četri bērni, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā statistika.

No visu reģistrēto ugunsgrēku skaita marta mēnesī 181 ugunsnelaime notikusi Rīgā, 125 republikas pilsētās un 281 novados, liecina VUGD statistika.

Gada pirmajos trīs mēnešos ugunsdzēsēji izglābuši 96 cilvēkus, bet martā – 25, portālu Diena.lv informēja VUGD pārstāve Marita Masule.

Glābēji šī gada trīs mēnešos izglābuši 57 personas, atbrīvojot cilvēkus no automašīnām pēc smagiem ceļu satiksmes negadījumiem.

M.Masule atzina, ka, analizējot statistikas datus, vidēji desmit gadu laikā marta mēnesī ir reģistrēti 864 ugunsgrēki, 2004. gadā bija vismazākais reģistrēto ugunsgrēkus skaits (550) un vislielākais skaits ugunsgrēku bija 2003.gada martā, kad nodzēsti 2154 ugunsgrēki.

Vidēji ugunsgrēkos martā bojā gājuši 20 cilvēki, vismazākais bojā gājušo skaits bija pagājušajā gadā - 7 cilvēki, bet vistraģiskākais bija 2005.gada marts, kad ugunsnelaimes prasīja 32 cilvēku dzīvības.

No reģistrētajiem 587 ugunsgrēkiem 374 bija izcēlušies dzīvojamās mājās, 14 ražošanas ēkās, 13 sabiedriskās ēkās, 29 reizes dega transportlīdzekļi vai transporta nozares objekti, bet 114 reizes dzēstas neapsaimniekotas mājas un atkritumi.

Martā veikti 290 glābšanas darbi, kuros izglābti 18 cilvēki. Glābēju palīdzība 23 reizes bija nepieciešama ceļu satiksmes negadījumu seku likvidēšanai, 20 reizes glābti cilvēki, 41 – dzīvnieki, 120 reizes glābēji strādāja sadarbībā ar policiju un citiem operatīvajiem dienestiem, tehniskā palīdzība sniegta 59 reizes.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas