Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mitrofanovs: LKS "viss ir priekšā"

Latvijas Krievu savienības (LKS) rezultāts 14. Saeimas vēlēšanās ir augstākais kopš 2011.gada, līdz ar to partijai vēl "viss ir priekšā", aģentūrai LETA sacīja LKS frakcijas vadītājs Miroslavs Mitrofanovs.

Pēc viņa paustā, 2011.gadā partijai bija mazāk nekā 1% balsu, 2014.gadā - 1,4% balsu, 2018.gadā - 3,2% balsu, savukārt šogad tā sasniegusi 3,65% balsu. Mitrofanovs atzina, ka progress ir lēns un tas nedod partijai iespēju strādāt parlamentā, taču no otras puses - "partijai viss ir priekšā, tā turpinās strādāt un ar laiku nodrošinās savu pārstāvniecību parlamentā".

Pēc vēlēšanām LKS plāno izvērtēt pieļautās kļūdas un tuvāko mēnešu laikā cer publicēt analīzes rezultātus par partijas idejām turpmākajam attīstības virzienam. Mitrofanovs uzsver, ka patlaban ir skaidrs, ka viens no virzieniem, uz kuru partijai būtu jātiecas, ir plašas koalīcijas veidošana kopā ar citām partijām.

"Šobrīd ir ļoti liels troksnis, runājot par vēlēšanu rezultātiem, un tajā nevar izdalīt pareizo signālu par atsevišķu partiju rezultātiem. Protams, vislabākie rezultāti ir partijai "Stabilitātei!", bet ir jāskatās, kā tā darbosies parlamentā. Secinājumus mēs varēsim izdarīt tikai kaut kad nākamajā gadā, kad būs skaidrs, vai viņiem izdevās kļūt par nopietnu parlamentāro partiju. Tagad spriest par to ir par agru," sacīja Mitrofanovs.

Pēc pašreiz Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā pieejamās informācijas, "Jaunā vienotība" nākamajā Saeimā varētu būt ieguvusi 23 mandātus, Zaļo un zemnieku savienība - 16, "Apvienotais saraksts" un Nacionālā apvienība - pa 13, "Stabilitātei!" un "Progresīvie" - pa 10, bet "Latvija pirmajā vietā" - 9 mandātus.

Tikmēr "Attīstībai/Par" (AP) un "Saskaņas" rezultāti pašlaik ir ļoti tuvi 5% barjerai: AP pašlaik savākusi 5% balsu, kas parlamentā ļautu iegūt sešus mandātus, kamēr "Saskaņa" ir tūlīt aiz strīpas. Vēl atlicis saskaitīt gana daudz balsu, lai AP varētu izkrist no Saeimas, tādējādi būtiski mainot kopējos rezultātus un mandātu sadalījumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas